ZoomNews

Σε εξέλιξη το συνέδριο της ΝΔ-Μητσοτάκης: Πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας

Με το σύνθημα «βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα» ξεκίνησε χθες το απόγευμα το 10ο συνέδριο της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισημαίνει πως το συνέδριο αυτό αποτελεί «οξυγόνο» για την ελληνική κοινωνία σε μια στιγμή που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε απόγνωση.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη το μήνυμα που εκπέμπει το συνέδριο της ΝΔ είναι πως το κόμμα αλλάζει ριζικά και γίνεται σύγχρονο και ευρωπαϊκό, παράγοντας πολιτική από πάνω προς τα κάτω, ενώ δυναμώνει τη φωνή των μελών λειτουργώντας με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία.

Όπως επισημαίνουν, με τις καταστατικές αλλαγές που αναμένεται να εγκριθούν από το συνέδριο ξεκινά και η προσπάθεια για να σταματήσει να υπάρχει ένα κομματικό κράτος στη χώρα ενώ θα σταλεί και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία για τον τρόπο που επιθυμεί να διοικήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά σε συνέδριο της ΝΔ θα υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος με την κοινωνία καθώς θα δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων, νέους επιχειρηματίες, και επιστημονικούς φορείς που δεν είναι απαραίτητα αναγκαίο να είναι σύνεδροι ή μέλη του κόμματος και οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Μεταξύ των ριζικών αλλαγών που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος είναι η θέσπιση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υπουργού, συγκεκριμένη πενταετής θητεία για τον Πρόεδρο η οποία θα παρατείνεται αν βρίσκεται στην Πρωθυπουργία και θα διακόπτεται αν χάσει εκλογές, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή της βάσης στην επιλογή των υποψηφίων βουλευτών. Παράλληλα η ΝΔ θα απαγορεύεται να δανείζεται πλέον από τις τράπεζες και το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων που έχει πάρει το κόμμα κατά το παρελθόν.

Στο συνέδριο θα υπάρξουν παράλληλα με τις ομιλίες και θεματικές ενότητες με έμφαση στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες ενώ οι εργασίες θα κλείσουν την Κυριακή το απόγευμα με την ψηφοφορία για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Παρασκευής, περιέγραψε δε την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο δίπολο «ελευθερία – αλληλεγγύη», με πέντε βασικές παραδοχές (ανάπτυξη – αξιοκρατία – αλληλεγγύη – αριστεία – αξιοπιστία) και τελική επιδίωξη την «εθνική ανασυγκρότηση» της χώρας.

«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 – 30 χρόνια, τόνισε. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ, σε ένα μήνυμα εσωκομματικής ενότητας έκανε αναφορά σε όλους τους προκατόχους του στην προεδρία της παράταξης, τονίζοντας παράλληλα ότι «για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία». «Στόχος μου είναι να είμαι ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος», πρόσθεσε ακόμη, στον απόηχο των πρόσφατων εσωκομματικών εντάσεων, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Επιπλέον, βασίζοντας την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία και πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

«Ολες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», ανέφερε ακόμη.

Related Posts

%d bloggers like this: