ZoomNews

Συγκλονιστική η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στην δίκη της Χ.Α.

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα και με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου για την πολύκροτη δίκη της ΧΑ η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία μίλησε για τις δραματικές ώρες που έζησε το βράδυ της δολοφονίας του παιδιού της.

H μητέρα του Παύλου Φύσσα περιέγραψε πως δολοφονήθηκε το παιδί της και όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας, χαρακτηρίζοντας τον Γιώργο Ρουπακιά «εκπαιδευμένο δολοφόνο».

Ακολουθεί μέρος της κατάθεσης της

“Θα ξεκινήσω από την προηγούμενη μέρα που είδα για τελευταία φορά το παιδί μου. Χαιρετηθήκαμε και είπαμε θα τα πούμε το πρωί με τον καφέ μας. Από τότε δεν τον ξαναείδα και δεν ήπιαμε τον καφέ μας γιατί πήγα την ημέρα εκείνη στην κόρη μου. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό.

Στις 18 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα περίπου στις 2 τη νύχτα ήρθε ο κουνιάδος μου. Κατάλαβα ότι έγινε κάτι πολύ σοβαρό. “Τί έγινε του είπα. Πές μου”.

Στη συνέχεια η μητέρα του Φύσσα ανέφερε ότι ενημερώθηκε ότι το παιδί της ήταν χτυπημένο χωρίς να ξέρει για τον θάνατό του και πήγε στο νοσοκομείο όπου ο Παύλος Φύσσας είχε διακομιστεί.

“Εφθασα στο νοσοκομείο, βλέπω κόσμο και συγγενείς κανείς δεν μου λέει τίποτα και οι γιατροί δεν μου έλεγαν τίποτα. Αρχισα να τραβάω τα παραβάν να δω που βρίσκεται. Ο γιατρός που ήταν εκεί μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την τραγική αλήθεια (ξεσπά σε κλάματα).

Τότε μου είπε ο γιατρός τον μαχαίρωσαν στην καρδιά από την ΧΑ. Δεν θα προλαβαίναμε ακόμα κι αν είχε χτυπηθεί μέσα στο νοσοκομείο, τέτοια ήταν τα χτυπήματα. Πήγα στο θάλαμο και είδα το παιδί μου.

Το είδα στο νεκροθάλαμο. Οσοι λένε ότι τον τρομάξανε τους λέω ότι δεν τρόμαξε. Απλά κοιμότανε. Προσπάθησα να τον ζεστάνω να σηκωθεί”.

Από το ακροατήριο η κατάθεση της διακόπτεται από φωνές” Ρουπακιά, Ρουπακιά”.

Πρόεδρος. Τί ηλικία είχε το παιδί σας και ποια η σωματική του διάπλαση και πού δούλευε;

Μητέρα. Δούλευε παντού. Ηταν μουσικός, ψηλός και 34 χρόνων. Δεν είχε ένταξη σε κανένα πολιτικό κόμμα. Δούλευε και αλλού γιατί από τη μουσική δεν είχε κέρδη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα στη συνέχεια της κατάθεσης της και απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτου περιέγραψε τι προηγήθηκε της δολοφονίας όταν ο Παύλος με την κοπέλα του πήγαν να παρακολουθήσουν το ματς σε καφετέρια της περιοχής μαζί με φίλους τους.

Όσα αναφέρει, όπως είπε, τα γνωρίζει από την σύντροφο του παιδιού της που ήταν παρούσα και της περιέγραψε με λεπτομέρειες τι έγινε στην καφετέρια και πώς στη συνέχεια εξελίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

“Mόλις βγήκαν, διηγήθηκε η μητέρα του Φύσσα, τα παιδιά από την καφετέρια είδαν ομάδα από χρυσαυγίτες με μπότες και κρατώντας ρόπαλα να βρίσκονται εκεί. Δίπλα ήταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Εκεί βρέθηκε ένας τύπος που έδινε οδηγίες στα παιδιά για το πως θα φύγουν.

Πρόεδρος. Γιατί δεν έφυγαν;

Mητέρα Φύσσα. Δεν πέρασε και πολύς χρόνος. Αυτός ο τύπος τους διαβεβαίωνε ότι θα μεσολαβήσει και θα φύγουν ήσυχα και τα παιδιά κινήθηκαν προς Τσαλδάρη και ορισμένοι έφυγαν. Τότε ο Παύλος είπε στη σύντροφό του και σε μία άλλη κοπέλα να φύγουν. Τότε άρχισε να έρχεται το Τάγμα Εφόδου από τη Νίκαια. Τάγμα που προστέθηκε στους 20 χρυσαυγίτες που ήταν εκεί. Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν με το Τάγμα ήταν και ο δολοφόνος. Συνολικά μαζεύτηκαν καμία πενηνταριά.

Τότε ο Παύλος είπε στους άλλους ” Παιδιά τώρα τρέχουμε”. Εκείνος όμως δεν έτρεξε και τον προλάβανε οι χρυσαυγίτες που ήταν οργανωμένοι κατά ομάδες κατά δύο η τρία άτομα και τον χτυπάγανε. Τον εγκλώβισαν για να έρθει ο φονιάς να τον μαχαιρώσει.

Ο φονιάς ήρθε ανάποδα στο δρόμο και όπως το παιδί μου ήταν εγκλωβισμένο τον χτύπησε. Χτύπησαν κι άλλα παιδιά λίγο πιο πέρα. Ο Παύλος ήταν μόνος του και προσπαθούσε να σωθεί από τις επιθέσεις.

Πρόεδρος. Πόσοι ήταν μαζί με τον Ρουπακιά στο αυτοκίνητο;

Μητέρα Φύσσα. Αρχικά ήταν τέσσερις. Τους αποβίβασε πριν από 100 η 50 μέτρα και όταν έφθασε στο παιδί μου ο Ρουπακιάς ήταν μόνος. Βγαίνει έξω και του δίνει δύο μαχαιριές στην καρδιά.

Η κοπέλα του παιδιού μου στο μεταξύ είχε πάει στους αστυνομικούς και τους παρακαλούσε να επέμβουν αλλά αυτοί τις είπαν “δεν θα γίνει και τίποτα μπουνιές θα παίξουν”. Τελικά δύο από αυτούς κινητοποιήθηκαν.

Πρόεδρος. Εγινε συμπλοκή μεταξύ του γιου σας και του Ρουπακιά. Εγινε κάποια φασαρία;

Mητέρα Φύσσα. Δεν έγινε συμπλοκή. Δεν έγινε φασαρία. Είναι δολοφόνος ούτε το όνομα του δεν θέλω να πώ. Τον πλησίασε και τον μαχαίρωσε.

Πρόεδρος. Οι άλλοι που ήταν εκεί από τους επιτιθέμενους τί κάνανε;

Μητέρα Φύσσα. Βρίζανε και ενθαρρύνανε να γίνει το κακό. Να πω για την αστυνομία, χρέος της ήταν να παρέμβει. Αλλά και αυτοί οι χρυσαυγίτες μπορούσαν να το αποτρέψουν.

Related Posts