ZoomNews

Συγκρίνοντας τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις Αλέξη Τσίπρα-Κυριάκου Μητσοτάκη

Γράφει η Ελίζα Βόζεμπεργκ

Θεωρώ ότι θα ήταν σημαντικό αλλά και ουσιαστικό να μελετήσουμε ξανά και ξανά τις πρόσφατες συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Αντέννα και το Νίκο Χατζηνικολάου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στον Άλφα και τον Αντώνη Σρόιντερ.
Είναι τόσο αποκαλυπτικοί οι χαρακτήρες, η σοβαρότητα των επιχειρημάτων, η ποιότητα λόγων και συμπεριφορών και η στάση ενός εκάστου των πολιτικών ανδρών απέναντι στους τηλεθεατές προς τους οποίους απευθύνθηκαν, ώστε παρέλκει κάθε ανάλυση. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση!

Δεν αρκεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει με την πολιτική της εξαθλιώσει την κοινωνία, διαψεύσει κάθε ελπίδα και εφαρμόσει μια εκ διαμέτρου αντίθετη από την υποσχεθείσα πολιτική, ο Πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να ειρωνεύεται απροκάλυπτα και κυρίως να εκνευρίζεται κάθε φορά που αισθανόταν πιεζόμενος να απαντήσει σε συγκεκριμένα «ενοχλητικά» ερωτήματα.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά μόνο σε δύο σημεία της συνέντευξής του, κατά την άποψή μου απολύτως χαρακτηριστικά και αποκαλυπτικά της προσωπικότητάς του.

Πρώτον, στο ανεκδιήγητο – επιεικώς – επιχείρημα ότι είναι δήθεν αποδεκτός από τον Ελληνικό λαό, αφού ….. (αν είναι δυνατόν!) δεν παρατηρούνται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στους δρόμους, όπως συνέβαινε κατά το πρόσφατο παρελθόν. Είναι τουλάχιστον απρεπές να εμπαίζει ενσυνείδητα τους πολίτες, όταν ο ίδιος και οι σύντροφοί του όχι μόνο οργάνωναν και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, εμποδίζοντας και ανατρέποντας κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά επιπρόσθετα σήμερα έχουν διορίσει μεγάλο αριθμό από τους ανεπάγγελτους, αλληλέγγυους, δήθεν αγανακτισμένους φίλους τους, ως μετακλητούς ή συμβασιούχους, ετοιμάζοντας σκόπιμα ένα τεράστιο κομματικό στρατό σε καιρό βαθιάς ύφεσης.

Έτσι άλλωστε «εξηγείται» ότι όλως αιφνιδίως οι συμπολίτες μας πλέον δεν αυτοκτονούν, δεν υποσιτίζονται τα παιδιά στα σχολεία και οι συνταξιούχοι σχεδόν ευημερούν, αφού όπως μας βεβαιώνουν τηλεοπτικά οι κορυφαίοι αξιωματούχοι η κοινωνία είναι όρθια.

Το πλέον θρασύ όλων δε από τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού είναι ότι με τρόπο ασόβαρο και προκλητικό αμφισβήτησε το μέγεθος της οικονομικής κρίσης, ισχυριζόμενος ότι φέτος παρατηρήθηκαν μαζικές μετακινήσεις συμπολιτών μας το Πάσχα στα χωριά!!!

Πώς μπορεί κανείς να ανέχεται τόση συνειδητή κοροϊδία από τον Πρωθυπουργό της χώρας, όταν χάρη του λόγου δεν διστάζει να πει «κάνω το σταυρό μου», αστειευόμενος ταυτόχρονα με τη θρησκευτικότητα του συνομιλητή του και – αν και έχει ρητά δηλώσει ότι είναι άθεος – να εμφανίζεται συν γυναιξί και τέκνοις την ιερή βραδιά της Αναστάσεως, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, σαν να παρακολουθούσε συναυλία των U2 ή ψυχαγωγικό θέαμα της Eurovision;

Eίναι τόσα πολλά που θα μπορούσε κάποιος αντικειμενικά να προσάψει σε πολιτικούς όλων των παρατάξεων κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης για ασυνέπεια ή πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων. Όμως η σημερινή κυβέρνηση της χώρας είναι βέβαιον ότι έχει διαζευχθεί εξ απαλών ονύχων, από αρχές, ηθικές αντιστάσεις και κάθε αξιακό κώδικα. Διότι αποδεικνύονται τόσο θεσιθήρες, ώστε επιλέγουν και μάλιστα επιχαίροντας να βαπτίζουν καθημερινά το άσπρο μαύρο μέσω προσβλητικής επικοινωνιακής τακτικής, υποτιμώντας συνειδητά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, σα να απευθύνονται σε αγέλη προβάτων.

Οι χθεσινοί δήθεν αριστεροί απλά αποκάλυψαν το νεοφιλελεύθερο σκληρό πρόσωπό τους, που υπηρετεί τα ιδιοτελή συμφέροντα της πολιτικής τους.

Είναι τόσο ηχηρή η ζώσα καθημερινότητα, ώστε κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: