ZoomNews

SOS από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την δράση ξένων κερδοσκόπων στις ελληνικές τράπεζες-Σιωπή από ΝΔ

Sos εκπέμπουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την μάχη χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει μετά την απόπειρα funds και κερδοσκόπων να ελέγξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και κατ΄ επέκταση και τα κόκκινα δάνεια. Τόσο το ΠΑΣΟΚ δια της προέδρου του Φώφης Γεννηματά αλλά και το Ποτάμι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το φαινόμενο, αλλά και η εφημερίδα Αυγή που απηχεί τις θέσεις της κυβέρνησης στο εξώφυλλο της αναφέρθηκε στο ζήτημα με τίτλο “Εμπλοκή στην διοίκηση με φόντο τα κόκκινα δάνεια”. Η “Εφημερίδα των Συντακτών” μάλιστα είχε βασικό θέμα στο εξώφυλλο της την υπόθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Οι γύπες πετούν χαμηλά” αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα κερδοσκοπικά συμφέροντα. Σιωπή κρατά η ΝΔ για το φλέγον ζήτημα καθώς η θέση της δεν έχει γίνει γνωστή από σχευτική ανακοίνωση για το θέμα ή από δηλώσεις στελεχών της.

Γεννηματά: Μην παραδώσετε τις ελληνικές τράπεζες σε ξένα funds

Αυστηρή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τις συνέπειες της παράδοσης του management των Ελληνικών Τραπεζών σε ξένα χέρια, έδωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή.

«Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ο αφελληνισμός των Τραπεζών θα επιφέρει αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Δεν συνειδητοποιείτε ότι η ρύθμισή σας συνδέεται άμεσα με το μέλλον των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων και την πρόθεση πώλησής τους σε ξένα funds, αυτά που εσείς καταγγείλατε ως κοράκια της αγοράς”.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Σήμερα ευκαιριακά-κερδοσκοπικά ξένα funds, επιχειρούν να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να ελέγξουν τα “κόκκινα” δάνεια, να ρευστοποιήσουν περιουσίες, να βγάλουν γρήγορα μεγάλα κέρδη.

Πρακτικές που αντίκεινται και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια και ανάλογοι σχεδιασμοί δεν συμβαίνουν πουθενά στην Ευρώπη.

Οι Ελληνικές Τράπεζες που ανακεφαλιοποιήθηκαν με ευρωπαϊκά δάνεια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει επιτέλους να αποτελέσουν μοχλό στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις “ελέγχου”, που οργανώνονται ενάντια στις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πριν να είναι πολύ αργά….»

Ποτάμι:Να αποτραπούν οι “επιθετικά κερδοσκοπικές κινήσεις” στις τράπεζες

Oι ελληνικές τράπεζες έχουν πρόσφατα ανακεφαλαιοποιηθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό και σημαντικά ποσά που θα πληρωθούν από τους Έλληνες. Και ανακεφαλαιοποιήθηκαν για να μπορέσουν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα στην αγορά. Οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης των διοικήσεων των τραπεζών, όπως επίμονα αναφέρουν τις τελευταίες μέρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Οι αρμόδιοι εποπτικοί θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τέτοιου είδους “επιθετικά κερδοσκοπικές κινήσεις”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ενώ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η “Αυγή” εκφράζοντας την κυβέρνηση εκφράζει επίσης της αντίθεση της, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το ζήτημα προκαλώντας ερωτηματικά για την στάση της.

Related Posts

%d bloggers like this: