ZoomNews

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη σε Κυριάκο

 

Ανεβαίνουν κατακόρυφα οι τόνοι στη ΝΔ ανάμεσα στους δυο μονομάχος. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στο δελτίο του ΣΚΑΪ,  απάντησε επιθετικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν τον κατηγόρησε για βαρωνίες. “Δεν έκρυψα ότι είχα τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, την οποία επιδίωξα. Δεν γίνεται να μην αναγνωρίζουν την αυτόνομη πορεία μου 25 χρόνων και να μου λένε ότι βγήκα πρώτος λόγω του Καραμανλή. Ποιος, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού με κατηγορεί για βαρωνίες;”, σημείωσε ο Β. Μεϊμαράκης και συνέχισε:

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει το επώνυμό του. Λέει, ψηφίζετε Κυριάκο και παίρνετε Κυριάκο. Ψηφίζετε Μεϊμαράκη και δεν ξέρετε τι παίρνετε. Προς τιμήν του που είναι γιος πρώην πρωθυπουργού, τον υπηρέτησα. Αν δεν λεγόταν όμως Μητσοτάκης, ο Κυριάκος θα εκλεγόταν την πρώτη φορά που κατέβηκε βουλευτής;”.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι πέντε φορές τη μέρα στα κανάλια, εγώ δεν έχω προλάβει να πω κάτι. Δεν σκοπεύω να δω πρόσωπα και βουλευτές για να ζητήσω στήριξη. Δεν θέλω να υπάρξει προεκλογική ένταση. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει κάποιες φορές και με έχει προσβάλει. Με κατηγορούν πως δεν έχω πρόταση για το κόμμα. Η πρόταση εκφράστηκε προεκλογικά (τον Σεπτέμβριο) στη Θεσσαλονική και είναι εξόχως αναλυτική. Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πηγαίνει με τον Μητσοτάκη γιατί αυτός έχει ολοκληρωμένη πρόταση, λες και εγώ δεν έχω”, είπε

Οι τόνοι ανέβηκαν και όταν στο τραπέζι έπεσε το σύμωνο συμβίωσης και ο λόγος για τον οποίο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν πήγε στην ψηφοφορία. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ και πως θα το ψήφιζε, αλλά τόνισε πως είχε ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, κάτι που γνώριζε ο Κ. Μητσοτάκης, όταν το πρωί άφηνε υπονοούμενα.

“Επίσης, από το 2009 εγώ απείχα από τα εσωκομματικά, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός και στην ηγετική Κ.Ο. της ΝΔ. Ενοχλήθηκα επίσης χθες για το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί γνώριζε πως είχα προσωπικό πρόβλημα και γι’ αυτό απουσίασα. Η γνώμη μου έχει δημοσιοποιηθεί και το ξέρει ο ίδιος, γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται να λέει γιατί δεν πήγα. Το έχω πει και οι πάντες ξέρουν ότι θα το ψήφιζα. Εξάλλου το σύμφωνο συμβίωσης το έφερε η ΝΔ το 2008 και τώρα απλά προστέθηκε πως αφορά και σε ομόφυλα ζευγάρια. Μην μου κάνει τώρα μάθημα αυτός που απείχε από την υψίστης σημασίας εκλογή προέδρου της ΝΔ. Το επίπεδο διαλόγου το καθορίζει ο Κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα απαντώ σε όσα με προσβάλουν”.

“Δεν κάνω debate, όσο συνεχίζει να με προσβάλλει”

“Debate δεν πρόκειται να κάνω, αν συνεχίσει να με προσβάλλει και να με κατηγορεί για βαρωνίες. Αυτά τα λένε σε αντιπάλους άλλων κομμάτων, όχι μεταξύ υποψηφίων προέδρων”, απάντησε ξεκαθαρίζοντας για το αν θα υπάρξει τηλεμαχία με τον Κ. Μητσοτάκη. Στη συνέχεια σχολίασε πως η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση δομών και όχι προσώπων απαραίτητα.

“Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση δομών και προτάσεων. Δεν συνεπάγεται αυτό μόνο νέα στελέχη, γιατί οι νέοι δεν είναι πάντα επαρκείς. Βάλαμε και τον κ. Παπαμιμίκο επικεφαλής των εκλογών και είδαμε τι έγινε. Εγώ, ο πρόεδρος του κόμματος, δεν έχει καμία ευθύνη για τη διοργάνωση των εκλογών”, προσέθεσε με νόημα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Το 60% των πολιτών ψήφισαν δημιουργική ανανέωση και ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν γνωρίζω πως θα εκφραστεί αυτό στον δεύτερο γύρο, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ωστόσο παραμένω αισιόδοξος. Έχει αποκτήσει μια δυναμική η δικιά μου υποψηφιότητα που θα μου επιτρέψει να κόψω πρώτος το νήμα», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι οι πολίτες θα πάνε στον δεύτερο γύρο να ψηφίσουν με κριτήριο «ποιος θα κερδίσει τον Τσίπρα και ποιος θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός».

«H Nέα Δημοκρατία σε περίπτωση που εγώ κερδίσω θα γίνει μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με μια ξεκάθαρη στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο», υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν είμαι ο αντι-Τσίπρας είμαι το ακριβώς αντίθετο του κ. Τσίπρα. Έχω ορθό πολιτικό λόγο, ουδέποτε λαΐκισα, μπορώ να σταθώ στο εξωτερικό και να διαπραγματευθώ για το καλό της χώρας και θα κερδίσω τον κ. Τσίπρα με επιχειρήματα» ενώ είχε κάνει λόγο για βαρονίες.

Related Posts

%d bloggers like this: