ZoomNews

Σε πανικό 4800 δημοσιογράφοι και τεχνικοί για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν
Πρώτο τετ α τετ κυβέρνησης- καναλαρχών

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες θα έχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Η συνάντηση της κυβέρνησης με τους προσωρινούς υπερθεματιστές θα γίνει σε δύο φάσεις.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προετοιμασίας μεταξύ του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου και εκπροσώπων των τεσσάρων προσωρινών υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών στις 15:00.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος θα έχει εντός της ημέρας συναντήσεις με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών.

Οι τέσσερις που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για τις άδειες είναι οι επιχειρηματίες Γ. Αλαφούζος, Χ. Καλογρίτσας, Μ. Κυριακού και ο Β. Μαρινάκης ενώ η δημοπρασία έκλεισε στα 246 εκατομμύρια συνολικά.
Στο μεταξύ θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα η προθεσμία των 90 ημερών, μετά το πέρας της οποίας η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιμένοντας για το «μαύρο» στα τηλεοπτικά κανάλια. Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζει ότι «η άποψη περί «μαύρου» στην ιδιωτική τηλεόραση απέχει παρασάγγας από την αλήθεια», και σημειώνει «η μη τήρηση του συντάγματος, η μη νομιμότητα στην αδειοδότηση, η κατάληψη δημόσιας συχνότητας, η ανέξοδη χρήση δημόσιου αγαθού, η μη συμμετοχή σε διαγωνισμό συνέχισης δραστηριότητας κι η επιχειρηματική επιλογή που οδηγεί σε μειοδοτική προσφορά πόσο εύκολα ξεπερνιούνται;

Απαντώντας στα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Κουμουτσάκος την κατηγορεί ότι «επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών καθώς δηλώνει ικανοποιημένη που κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις, που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα, που σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης, που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος».

«Για όλα αυτά» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ «έχουν υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι με τη δική τους πολιτική κατανομής φτώχειας σε όλους. Αλλά με τη δική μας πρόταση παραγωγής πλούτου για όλους.

»Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι «νεοφιλελευθερισμός», όπως προπαγανδίζουν. Είναι η κοινή λογική.

»Ακριβώς δηλαδή, ό,τι λείπει από τη βυθισμένη στην αναξιοπιστία και ιδεοληψία Κυβέρνησή τους που έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Τι θα κάνουν οι χαμένοι;

«Έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού STAR .
«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι,- τονίζεται στην ανακοίνωση- έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων.
Το Star συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική».

Τα όπλα στην φαρέτρα του είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα,αναφέρει σε δικό του μήνυμα προς τους εργαζόμενους του ALPHA, ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Κοντομηνάς.

Το MEGA έχει ανακοινώσει μέσω Παναγιώτη Ψυχάρη ότι θα συνεχίσει μέσω διαδικτύου και μέσω OTE TV και NOVA.
Την ίδια ώρα επικρατεί αγωνία για την επόμενη ημέρα για τους εργαζόμενους του Alpha, του Star, του Μega και του Εpsilon. Οι εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα με αναρτήσεις, στις οποίες εκφράζουν την απόγνωσή τους για το μέλλον τους και των οικογενειών τους.

Συνολικά 4.800 δημοσιογράφοι και τεχνικοί θίγονται από μη αδειοδότηση καναλιών, λέει η ΕΣΗΕΑ επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Εκτός από τους 1.800 που απειλούνται με απόλυση επηρεάζονται και άλλες 3.000 απασχολούμενοι σε περιφερειακές δραστηριότητες όπως παραγωγές ή υπηρεσίες υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η διαδικασία για τη χορήγηση των περιφερειακών τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει άμεσα και όπως δήλωσε στο Euronews, κρίνει πως η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτήν την περίπτωση.

Related Posts

%d bloggers like this: