ZoomNews

Στο ΣτΕ οι ενστάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες-Πυρά από την αντιπολίτευση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα συζητηθούν σήμερα οι αιτήσεις προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι επτά υποψήφιοι οι οποίοι στρέφονται ο ένας κατά του άλλου, αλλά και κατά της διαδικασίας. Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 χθες βράδυ στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η μαραθώνια ενημέρωση των εκπροσώπων των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Για «απόλυτη παρωδία» κάνουν λόγο εκπρόσωποι των υποψηφίων. Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος χαρακτήρισε «πρωτοποριακή διαδικασία» το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , παρά τη σωρεία ενστάσεων και ερωτημάτων που έχουν διατυπωθεί τόσο από τον ΣΚΑΪ όσο και από άλλους εμπλεκόμενους και επιστημονικούς φορείς.

ΝΔ: Δεν αναγνωρίζουμε, δεν νομιμοποιούμε και δεν αποδεχόμαστε το διαγωνισμό

Για σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης και γέφυρες διαπλοκής με παλιούς και νέους καναλάρχες κατηγορεί την «κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου» η ΝΔ, και τονίζει ότι η κυβέρνηση ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Προειδοποιεί ότι η «Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα. Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». (ΣτΕ).

Τέλος σημειώνει ότι «εντύπωση προκαλεί η σιωπή των κ. Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου. Σύμφωνα με τις οποίες υποψήφιος καναλάρχης, «Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…»».

Στ. Θεοδωράκης: «Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο»

«Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μία κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μία απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στην καταγγελία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα για τηλεοπτική άδεια ανέφερε: «Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το δημόσιο, που είναι εργολάβος, να είναι ιδιοκτήτης καναλιού γιατί μετά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εντολές». Και πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια, όταν όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη, καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με δήλωση της χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό πρόβα τζενεράλε για την «αριστερή διαπλοκή» σήμερα. H χώρα κλυδωνίζεται και αυτοί «παίζουν» τον παπά», σχολίασε με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εκπτώσεις στη δημοκρατία δεν ανεχόμαστε. O καθεστωτισμός τους δεν θα περάσει», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «καθημερινά αποκαλύπτεται ότι βασικός στόχος του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το ξαναμοίρασμα της πίτας ανάμεσα σε παλιά και νέα «τζάκια» και η δημιουργία ενός πιο φιλικού τηλεοπτικού περιβάλλοντος για την κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκαναν κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις». «Γι’ αυτό τσακώνονται ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για το ποιοι επιχειρηματίες θα ελέγχουν το τηλεοπτικό πεδίο και ποιον εκ των δύο – αναλόγως – θα ευνοούν», συνεχίζει το σχόλιο του ΚΚΕ.
«Το να πάμε σε μια λύση των τεσσάρων καναλιών είναι κάτι που κανείς δεν θέλει», ανέφερε η Ένωση Κεντρώων και πρότεινε λύση μέσω της επανασύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η απάντηση του υπουργού Επικρατείας
Απαντώντας στη ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος», είπε και επανέλαβε ότι η δημοπρασία θα γίνει «σε εφαρμογή, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ».

Related Posts

%d bloggers like this: