ZoomNews

Στους δρόμους τα τρακτέρ για το ασφαλιστικό: “Και με δέκα μέτρα χιόνι θα μείνουν όσο χρειαστεί”

Κλιμακώνουν από σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με αιχμή το ασφαλιστικό διαμηνύοντας ότι «και με δέκα μέτρα χιόνι τα μπλόκα που θα στηθούν θα μείνουν στη θέση τους για όσο καιρό χρειαστεί».

Hδη στη Λάρισα η συγκέντρωση τρακτέρ σε χωριά του νομού είναι μεγάλη και εκατοντάδες τρακτέρ αναμένεται να πάρουν τον δρόμο για την κοιλάδα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και σε συνεννόηση με την ΑστυνομικήΔιεύθυνση Λάρισας, τα τρακτέρ προερχόμενα από έξι διαφορετικά σημεία εκκίνησης θα οδεύσουν σταδιακά και κατά φάλαγγες προς τα Τέμπη, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στην γενική κυκλοφορία. Στην Κοιλάδα υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται όλα τα τρακτέρ μετά τη 1.30 το μεσημέρι. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η προσέλευση σε όλα τα μπλόκα που συντονίζονται από την Συντονιστική Επιτροπής Ελλάδας των αγροτικών φορέων και πιθανώς την Κυριακή θα υπάρξει μία συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σε χθεσινή σύσκεψη τους οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, την έξοδο τους στον κόμβο Νίκαιας θα κάνουν και τα τρακτέρ αγροτών από την Λάρισα, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα.

Πάνω από 900 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα ενώ μπλόκο στήνεται και στην περιοχή Κοκκινογείων στη Δράμα.

Αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου, ΣτηΘεσσαλονίκη κατεβαίνουν το μεσημέρι αγρότες και ψαράδες.

Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μηλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ σήμερα θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν. Τρακτέρ παρατάχθηκαν στο ύψος του πέμπτου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Αγρότες της Καβάλας θα παρατάξουν τρακτέρ στον κόμβο της Χρυσούπολης, ενώ οι αγρότες από τη Δράμα και τις Σέρρες θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο των Νέων Κερδυλλίων

Έτοιμοι για νέο κύκλο κινητοποιήσεων είναι και οι αγρότες στηνΚρήτη. Στα Ιωάννινα, με δυο προσυγκεντρώσεις στις 10.30 σήμερα το πρωί -στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και στην Ανατολή- οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του νομού, κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες στηνΠελοπόννησο ενώ σε Βοιωτία και Φθιώτιδα οι αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού Λαμίας και Λιβαδειάς.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας όρισαν το ραντεβού για τον κόμβο της Ανθήλης, ενώ το Κάστροθα γίνει το επίκεντρο του αγώνα των αγροτών της Βοιωτίας.

Μαγνησία
Στις Μικροθήβες και το Αερινό είναι το σημερινό ραντεβού των αγροτών της Μαγνησίας, που ανεβαίνουν στα τρακτέρ και βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες παίρνουν θέση μάχης, δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί. Από το Βελεστίνο και τη γύρω περιοχή, με πορεία πάνω στα τρακτέρ αγρότες της περιοχής,θα κατευθυνθούν σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι στις Μικροθήβες, όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες της περιοχής του Αλμυρού και θα στήσουν ένα ενιαίο μεγάλο μπλοκο.

Από χωριά επίσης του κάμπου και της Κάρλας οι αγρότες θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού όπου θα στηθεί το δεύτερο μπλόκο για σήμερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται τόσο για το σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, όσο και για τη φορολογία των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι δεν αντέχουν το υψηλό κόστος φορολόγησης και ότι πρέπει να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή της χώρας. Σε δηλώσεις τους ενόψει της σημερινής κινητοποίησης οι αγροτοσυνδικαλιστές Χρ. Πάντζιος και Δημ. Σπαθής υπογράμμισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «είμαστε αποφασισμένοι να στρατοπεδεύσουμε στα μπλόκα και δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Related Posts

%d bloggers like this: