ZoomNews

Τα σενάρια που εξετάζει η Τροχαία για το δυστύχημα-σοκ με την Πόρσε

Tην αιτία για την οποία ο 24χρονος οδηγός της Πόρσε, γιος του γνωστού επιχειρηματία της εταιρίας παιχνιδιών «Τζάμπο», Α.Β., έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο ύψος του Υπατου Θήβας και να συγκρουστεί με αυτοκίνητο οικογένειας μάρκας Honda Civic.αναζητά η τροχαία.

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ αποτελεί βασικό οδηγό για τις έρευνες. Η Πόρσε κινείτο με τεράστια ταχύτητα σε πλάγια θέση σαν «βόμβα», η οποία εξερράγη πάνω στο όχημα της οικογένειας. Από θαύμα σώθηκε ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβε να βγει από την τουαλέτα, πριν τυλιχτεί και αυτή στις φλόγες. Στο βίντεο απεικονίζεται να πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του βλέποντας τη φωτιά να καίει τα πάντα γύρω του. Πηγές από την Τροχαία, τα επόμενα βήματα των ερευνών επικεντρώνονται στην εύρεση της αιτίας απώλειας ελέγχου της Πόρσε και αφορούν:

1) Στην ταχύτητα της Πόρσε (στο μικροσκόπιο θα μπουν ο εγκέφαλος του οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος αν υπάρχουν, εικόνα από κάμερες πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην εθνική οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων).

2) Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν από την απώλεια ελέγχου.

3) Προσπέραση από δεξιά ή απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα (τυχόν επικίνδυνοι ελιγμοί).

4) Κλατάρισμα ελαστικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου.

5) Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης (κατάθεση ιδιοκτήτη και υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης).

6) Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ).

7) Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέι νερού προπορευόμενου οχήματος.

8) Από το υπουργείο Μεταφορών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού, ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις. Σε μία από αυτές αναφέρεται ότι το πρωί της Κυριακής ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία βρισκόταν μαζί με φίλους του σε καφέ των βορείων προαστίων της Αττικής και αργότερα αναχώρησε μαζί με έναν κολλητό του με προορισμό την Αράχοβα. Η Πόρσε με την οποία ξεκίνησαν το ταξίδι ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρίας παιχνιδιών Τζάμπο, πατέρα του 24χρονου οδηγού. Μαρτυρίες από διερχόμενους οδηγούς κάνουν λόγο για όχημα που προσπερνούσε σαν σταματημένα αυτοκίνητα που έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο της σύγκρουσης 12 δευτερόλεπτα μετά το τραγικό περιστατικό. Οι Αρχές θα αναζητήσουν τον οδηγό για να του πάρουν κατάθεση, καθώς θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Πόρσε πριν εισέλθει σε πλάγια θέση εκτός ελέγχου στο μοιραίο πάρκινγκ. Οπως προκύπτει από τις έρευνες, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το τελευταίο που δέχθηκε προσπέραση από την Πόρσε.

Related Posts

%d bloggers like this: