ZoomNews

Θεοδωράκης: Εγώ δεν θα πω “yes Αλέξη σε όλα”, ένα Ποτάμι του 10% θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά

«Θέλουμε ένα 10% και λέμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να γυρίσει στο παρελθόν. Αν το Ποτάμι δεν έχει ένα μεγάλο ποσοστό τα πράγματα που θα εξασφαλίσουμε για τη χώρα θα είναι πολύ λιγότερα», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, την Πέμπτη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνέχισε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: «Σε καμιά περίπτωση δεν θα είμαστε δεκανίκι κανενός γιατί η φιλοδοξία μας δεν είναι μια υπουργική καρέκλα, αλλά να αλλάξουμε τη χώρα», ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον ότι εκτός από τον πρώτο, έχει πολύ μεγάλη σημασία και το ποιος θα είναι τρίτος». «Εγώ δεν θα πω ‘yes Αλέξη’ σε όλα» ξεκαθάρισε πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας από τους πολίτες να αναδείξουν το Ποτάμι σε ισχυρή δύναμη με διψήφιο ποσοστό στη Βουλή. «Πρέπει να υπάρξει νέος παίκτης στην πολιτική σκηνή ένα ποτάμι του 10% θα σταθεροποιήσει το πολιτικό σύστημα δεν θα είμαστε δεκανίκι» παρατήρησε.

Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι μετεκλογικές βλέψεις του κινήματος ανέφερε: «Αν είμαστε ο μεγάλος τρίτος πόλος θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε το πολιτικό σύστημα προς μια ωφέλιμη κατεύθυνση για τον λαό». Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τη Δευτέρα πρέπει να έχουμε μια πολιτική συμφωνία και πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι η λύση είναι η σταθερότητα» και ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει το Ποτάμι την Κυριακή καθώς «ένα δυνατό Ποτάμι θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά».

«Συζητάμε και με τον Τσίπρα και με τον Μεϊμαράκη για το σχηματισμό κυβέρνησης» αποκάλυψε ο επικεφαλής του Ποταμιού

«Οι όροι της συνεργασίας δεν είναι ‘πάρε ένα υπουργείο’. Κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό από το πρώτο κόμμα θα είναι ασταθής, δεν θέλω να είμαι αντιπρόεδρος και δεν θα είμαι, δεν θέλω να είμαι υπουργός, αλλά θα συνεισφέρουμε σε στελέχη.

«Θέλει ο λαός επανάληψη του παρελθόντος; Εγώ δεν διατίθεμαι να γίνω ιπποκόμος… θέλει ο κόσμος να επιστρέψει στο Μεϊμαράκης – Γεννηματά; ας το κάνει. Εκτός από τον πρώτο έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο τρίτος» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας από τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε φιλοδοξία του Ποταμιού δεν είναι η υπουργική καρέκλα, φιλοδοξία του Ποταμιού είναι να αλλάξει τη χώρα. «Με 6% επιβάλεις με 9% επιβάλεις άλλα, έχουμε ανάγκη να βελτιώσουμε τα πράγματα… Δεν εννοούμε να σκίσουμε το μνημόνιο έχουμε ανάγκη εθνικού σχεδίου και ποιος θα διαπραγματευτεί στην Ευρώπη» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ακόμη ότι η συμμετοχή μας στο εθνικό βήμα και η αποδοχή μας στο εξωτερικό ήταν πολύ μεγαλύτερες του 6%. «Η Ευρώπη απογοητεύτηκε από τον κ. Τσίπρα… Η Ευρώπη ζητάει πάνω από όλα μεταρρυθμίσεις, άρα θέλει το κόμμα των μεταρρυθμίσεων» σχολίασε.

«Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το κομματικό κράτος (…) για τις κομματικές προσλήψεις στη Βουλή ο Τσίπρας έλεγε ‘μα έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι’ δεν αρνήθηκε ότι έκανε προσλήψεις όταν τον ρώτησα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Έχουμε έτοιμη πρόταση για το υπουργείο Παιδείας» ανέφερε ακόμη χωρίς να θελήσει να αποκαλύψει όμως το όνομα.

Αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε ακόμη «εμείς δεν κάνουμε διακοπές στα σκάφη και στα κότερα, εμείς κάνουμε διακοπές με τους φίλους μας. Η υπόθεση Φλαμπουράρη ειπώθηκε από μένα πριν βγει, δεν θέλαμε να δυναμιτίσουμε το προεκλογικό κλίμα».

«Τα αδέλφια του κ. Τσίπρα είναι εργολάβοι δουλεύουνε όταν κάποιος λέει ότι έχεις σχέση με τι διαπλοκή του θυμίζεις τις συγγενικές του σχέσεις» δήλωσε δε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης.

Related Posts

%d bloggers like this: