ZoomNews

Θεοδωράκης εναντίον Τζανακόπουλου: Δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός

Επίθεση εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε υπουργούς της κυβέρνησης ότι έχουν απόσταση «από την πραγματική οικονομία και κοινωνία» και ανέφερε τον κ. Τζανακόπουλο λέγοντας πως «δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος, ως κομματικό υπάλληλο» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός και μετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία;».

«Δίνουν χρόνο στον Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημά του στο εσωτερικό της χώρας»

«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημά του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του «Σκάι» με αφορμή τη παρουσία του το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Ρώμη όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι από τις επαφές του διαπίστωσε ότι μπορεί να οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά ήταν εμφανής η επιθυμία να βρίσκεται η Ελλάδα στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας. «Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. «Με αυτά τα τρία όπλα και με εθνική συνεννόηση η Ελλάδα μπορεί να είναι ο μικρός μεγάλος εταίρος της πρώτης ταχύτητας» τόνισε.

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, το τέλος των μνημονίων θα έρθει «όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες, μακριά από την πολιτική ανασφάλεια και το παιχνίδι με την Ευρώπη και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να μην γίνονται όλα με τους ρυθμούς χελώνας».

 Σε ό,τι αφορά την προοπτική μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα. Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τη πώληση μεριδίου της ΔΕΗ που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Πρέπει να προσελκύσουμε διεθνούς εμβέλειας επενδυτές για να αγοράσουν κάποιες από τις μονάδες» είπε και σημείωσε ότι η άλλη του λύση είναι να συνεχίσει να πληρώνει τη ΔΕΗ ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο απλός πολίτης βλέποντας ταυτόχρονα να μειώνεται συνεχώς ο μισθός του και η δυνατότητά της χώρας να βγει από την κρίση.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», ενώ παράλληλα δήλωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στη Ρώμη και την παρουσία του στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, κ. Θεοδωράκης είπε ότι το μήνυμά του ήταν «να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς».

«Τμήμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι κλείνει το μάτι προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τμήμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι «κλείνει το μάτι προς τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί από την ηγεσία της χώρας αλλά «το ζητούμενο δεν είναι να ξαναγυρίσουμε σε ένα σχήμα όπως του 2013- 2014. Υπάρχει στη ΝΔ μια ισορροπία τρόμου μεταξύ βαρόνων και φατριών… Πρέπει να μπουν στο παιχνίδι νέοι δυνατοί παίκτες…».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

%d bloggers like this: