ZoomNews

Θεοδωράκης: Θα διεκδικήσω την ηγεσία ενός νέου μεταρρυθμιστικού κινήματος

«Τα νέα λουκέτα και οι περικοπές ακόμη και στη διατροφή μαρτυρούν την αποτυχία της Κυβέρνησης», τόνισε, μιλώντας, στην εκπομπή του STAR «Στον Ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος αναφέρθηκε στο ζοφερό σκηνικό που προκαλούν τα 15.435 νέα λουκέτα και η μείωση 13% στα βασικά είδη διατροφής. Και μπορεί, όπως είπε για την χρεωκοπία να ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά «για την δραματική επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του ’15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο θέμα των off shore διαβεβαίωσε πως κανείς από τους δέκα βουλευτές του Ποταμιού δεν έχει σχέση με offshore εταιρίες και «λίστες», ενώ σχολίασε ότι η ΝΔ και η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη στη Βουλή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στις ερωτήσεις της Πηνελόπης Γαβρά,του Δημήτρη Τάκη και του Τάκη Χατζή είπε ότι η κυβέρνηση φαίνεται πριμοδοτεί τις offshore και αποκάλυψε πως επιτρέπει σε offshore εταιρίες από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. Σε όλη την Ευρώπη θέλουν να ξέρουν ποιος έχει ένα κανάλι, εδώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο ώστε να έρθουν εταιρίες με σκοπό να κάνουν ξέπλυμα χρήματος.

Σε ότι αφορά το διάλογο που έχει ξεκινήσει στο χώρο του Κέντρου δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτός μπορεί να πετύχει αν μπουν στο παιγνίδι νέες δυνάμεις και δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού κινήματος αρκεί – όπως είπε- να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Για τις συνεργασίες με τα άλλα κόμματα, είπε:
«Είμαι αρχηγός ενός καινούριου Κινήματος που ήρθε να πολεμήσει τα κακά του συστήματος. Δεν έχω σκοπό να κρατηθώ στην πολιτική μέσα από έναν άλλο κομματικό μηχανισμό, επί παραδείγματι τη Νέα Δημοκρατία. Δε με αφορά. Μετεκλογικά θα πρέπει να δούμε τις λύσεις. Δε θα αφήσουμε ακυβέρνητη τη χώρα. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις μεγάλες συμμαχίες.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Δε βλέπω πολλά σημεία επαφής με τον κ. Τσίπρα και την πολιτική του. Υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση που έχει δημιουργηθεί για τα συνεχή λάθη που κάνει εις βάρος των πολλών, εις βάρος της κοινωνίας. Μεγεθύνεται η απόσταση καθημερινά γιατί αυτά που κάνει στο δημόσιο με τον κρατισμό απομακρύνουν τη χώρα από την Ευρώπη».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για επικείμενη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, από κοινού με την κ,. Γεννηματλα, ο επικεφαλής του Ποταμού, απάντησε: «Ο Κώστας Σημίτης είναι ένα κεφάλαιο για τη χώρα. Είναι ένας άνθρωπος που τον ακούει η Ευρώπη. Έχει ένα απόλυτο θετικό στίγμα στην πολιτική ζωή. Την δεύτερη τετραετία του υπήρχαν πράγματα που ξέφυγαν από τον ορίζοντά του και δεν τα αντιμετώπισε, μιλώ για τη διαφθορά, στις μεγάλες επιλογές όμως ήταν ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός. Επιβάλλεται να ακούμε την άποψή του αλλά δε νομίζω ότι ένας πρωθυπουργός 8 ετών θέλει να αναλάβει μεταβατικός αρχηγός σε ένα κόμμα».

Αναφερόμενος στις «αποχωρήσεις» 12 πολιτευτών του Ποταμιού από το Κίνημα είπε χαρακτηριστικά ότι μερικοί έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες, άλλοι έχουν διαγραφεί και τόνισε ότι όλο αυτό «είναι ένα επικοινωνιακό τρικ», ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές θα αποχωρήσει κάποιος για να γίνει πρωτοσέλιδο;».

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε κατά της μείωσης των μισθών εξηγώντας ότι παρά τις συνεχείς μειώσεις μισθών η χώρα δεν έγινε ανταγωνιστική.

Related Posts

%d bloggers like this: