ZoomNews

Θύμα παγκόσμιας συνωμοσίας δηλώνει ο Τράμπ και τα βάζει με πολυεθνικές και ΜΜΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αρνούμενος τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, είπε ότι οι κατήγοροί του είναι μέρος παγκόσμιας συνωμοσίας για να εξαλείψουν το κίνημά του.

Προσπαθώντας να επαναφέρει την καμπάνια του στα ίσα της, ο Τραμπ κήρυξε πόλεμο στα μμε και τις πολυεθνικές, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει συμπαιγνία με την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον για υπονόμευση της καμπάνιας του, την οποία χαρακτήρισε «υπαρξιακή απειλή» ενάντια στο παγκόσμιο κατεστημένο.

«Η μηχανή Κλίντον είναι στο επίκεντρο αυτής της δομής εξουσίας» είπε σε συγκέντρωση στο Γουέστ Παλμ Μπιτς. «Όποιος αμφισβητήσει τον έλεγχό τους χαρακτηρίζεται σεξιστής, ρατσιστής, ξενόφοβος και ηθικά στρεβλός. Θα σας επιτεθούν. Θα σας δυσφημίσουν. Θα επιδιώξουν να καταστρέψουν την καριέρα και την οικογένειά σας… Θα πουν ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα»

Λίγο νωρίτερα η Μισέλ Ομπάμα επικαλέστηκε το αίσθημα της ηθικής στους πολίτες λέγοντας ότι τα υποτιμητικά σχόλια του Τραμπ για τις γυναίκες είναι προσβολή για όλους τους πολίτες.

Οι δύο ομιλίες έδειξαν ότι οι τελευταίες 25 μέρες της προεδρικής εκστρατείας δεν θα επικεντρωθούν στην πολιτική ή την ιδεολογία, αλλά στην ποιότητα του χαρακτήρα.

«Είναι ντροπή. Είναι απαράδεκτο. Και δεν έχει σημασία σε ποιο κόμμα ανήκεις – Δημοκρατικό, Ρεπουμπλικανικό, ανεξάρτητο – καμιά γυναίκα δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται έτσι» είπε η πρώτη κυρία αναφερόμενη στο γνωστό βίντεο του Τραμπ.

Ο Τραμπ έβαλε ένα πλαίσιο επικό, παγκοσμιοποιημένο στην υποψηφιότητά του. Είπε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν «σταυροδρόμι στην ιστορία του πολιτισμού μας» με το κίνημά του να παλεύει για να σταθεί όρθια «η ριζοσπαστική παγκοσμιοποίηση και το στέρηση του δικαιώματος ψήφου των εργαζόμενων».

Ο Τραμπ ελπίζει ότι το μήνυμά του θα κινητοποιήσει τη βάση των δυσαρεστημένων εργαζόμενων λευκών για να ψηφίσουν μαζικά και να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το μεγάλο προβάδισμα που φαίνεται να έχει σε όλες τις δημογραφικές ομάδες η Κλίντον.

Η ομιλία του Τραμπ που διαβαζόταν από τηλε-υποβολείς, ήταν διάσπαρτη από το είδος των συνωμοσιολογιών και ύβρεων που βρίσκει κανείς στα γραπτά ακροδεξιών, εθνικιστών ακτιβιστών που βλέπουν τον Τραμπ σαν υποστηρικτή τους. Κάποιοι είδαν στην ομιλία και αντισημιτικά παραληρήματα όταν ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Κλίντον «συναντιέται κρυφά με διεθνείς τράπεζες για να συνωμοτήσει υπέρ της καταστροφής της εθνικής κυριαρχίας των ΗΠΑ» και ότι τα μέσα και οι οικονομικές ελίτ είναι μέρος της άψυχης σκευωρίας για την καταστροφή του «υπέροχου πολιτισμού μας».

«Είναι η παγκόσμια δομή εξουσίας που ευθύνεται για τις οικονομικές αποφάσεις που κλέβουν από την εργατική μας τάξη, στερούν την χώρα μας από τον πλούτο της και γεμίζουν τις τσέπες για χούφτας μεγάλων εταιριών και πολιτικών σχηματισμών» είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην Χίλαρι και τον σύζυγό της λέγοντας «Οι Κλίντον είναι εγκληματίες. Θυμηθείτε το. Είναι εγκληματίες». Τους κατηγόρησε επίσης ότι κρύβονται πίσω από τη δημοσιοποίηση πολλών καταγγελιών από γυναίκες ότι παρενοχλήθηκαν από τον ίδιο.

Η Κλίντον από την Καλιφόρνια είπε ότι οι κατηγορίες που δημοσιεύτηκαν είναι ανησυχητικές. «Όλος ο κόσμος άκουσε τον Τραμπ να καυχιέται για το πώς φέρεται άσχημα στις γυναίκες και οι ανησυχητικές ιστορίες συνεχίζουν να εμφανίζονται. Αλλά δεν είναι μόνο ο τρόπος που υποβαθμίζει τις γυναίκες, όσο φοβερό κι αν είναι. Επιτέθηκε στους μετανάστες, στους αφρο-αμερικάνους, τους λατίνους, τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους βετεράνους, τους μουσουλμάνους και το στρατό μας, που αποκάλεσε καταστροφή. Δεν υπάρχει κομμάτι της Αμερικής που να έχει μείνει στο απυρόβλητο.»

Οι Δημοκρατικοί από τη μεριά τους «χαίρονται» γιατί οι ισχυρισμοί κατά του Τραμπ και η απόφασή του να προσπαθήσει να τους αποκρούσει, στρέφουν την προσοχή μακριά από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks για τα μέιλ της καμπάνιας Κλίντον.

Ο Πωλ Μπεγκάλα στρατηγικός αναλυτής και σύμβουλος της φιλικής προς την Κλίντον πλατφόρμας PAC Priorities USA είπε ότι ο Τραμπ είναι αυτοκαταστροφικός. «Για να θυμηθούμε τα λόγια του μεγάλου Νέλσον Μαντέλα, είναι σαν να καταπίνεις δηλητήριο με τη σκέψη ότι θα βλάψει τον εχθρό σου. Βρίσκεται σε αποσύνθεση και θα προσπαθήσει να παρασύρει όσο το δυνατόν περισσότερους. Δεν είναι πολιτική στρατηγική, αλλά έχουμε μπροστά μας 26 άχαρες μέρες μέχρι να τον στείλουμε στα αποκαϊδια της ιστορίας».

Related Posts

%d bloggers like this: