ZoomNews

Αιχμηρές δηλώσεις μετά την πολύωρη σύσκεψη

«Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος όπου συζητούνται όλα.

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι «δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» ενώ για το προσφυγικό τόνισε ότι η διαφωνία της ΝΔ έγκειται στο ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθυνες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσφυγικών ροών».

Όσον αφροά τη δημιουργία hotspots ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρχαν αρχικώς επιφυλάξεις «αλλά από την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη δημιουργία hotspots πρέπει να προχωρήσουνε με τη συνεργσία των τοπικων κοινωνιών».

Σε ερώτηση τέλος για το αν κατά τη διάρκεια του εξάωρου συμβουλίου συνομίλησε με τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της ΝΔ απάντησε ότι «είχα συνομιλά μόνο με τους συνεργάτες μου όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί».

Ο Τσίπρας επιχείρησε εμπαιγμούς, σπέκουλα και παράκαμψη της Βουλής σήμερα, δήλωσε μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να χειριστεί το Ασφαλιστικό ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτό, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η παράταξή της έχει καταθέσει προτάσεις και πρέπει για το θέμα αυτό να αποφασίσει η Βουλή.

Η χώρα έχει ανάγκη διάλογο και συνεννόηση που απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δίστασε, ούτε κρύφτηκε από τις ευθύνες του όταν έπρεπε».

Τα επικοινωνιακά κόλπα δεν δίνουν λύσεις, αλλά αποτελούν εμπαιγμό του λαού, δήλωσε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε πως οι προτάσεις Τσίπρα παρακάμπτουν τη Βουλή και δεν έγιναν δεκτές.

Αναλυτικά, όσον αφορά στο προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως συμφωνήθηκε το πλαίσιο, για την Συνταγματική Αναθεώρηση πως χρειάζεται να γίνει και θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ενώ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας, και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση, τόνισε η κυρία Γεννηματά που πρόσθεσε πως «εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να το χειριστεί, ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα».

Εμείς δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων, θα συζητηθεί στη Βουλή, «όσοι επιδιώκουν σπέκουλα ας δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Το ασφαλιστικό είναι θέμα της Βουλής δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Το ασφαλιστικό θα το λύσει η Βουλή. Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκογές έλεγε ψέμματα και για το ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.

«Επισήμανα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικώνν αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

Για το προσφυγικό είπε ότι επισήμανε τις ευθύνες της Ελλάδας για το προσφυγικό «εξαιτίας της ανευθυνότητας των υπουργών που έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι».

Όσον αφορά το αν το Ποτάμι θα συμμετέχει ως τρίτος πόλος σε μια κύβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως τρίτος πολος. Η οικουμενική δεν είναι λύση γιατί είναι λύση του ελάχιστου κοινού παρανομαστη. Η χώρα θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

Πάνος Καμμένος απέκλεισε τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης ενώ ο  Βασίλης Λεβέντης δήλωσε : “Ζητήσαμε οικουμενική κυβέρνηση γιατί θεωρούμε ότι οι 153 βουλευτές είναι ισχνή πλειοψηφία. Ο Αλ. Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέπτεται οικουμενική.

Πιστεύω ότι ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση στο ασφαλιστικό που ξέρει ότι δεν μπορεί να περάσει. Προσπαθεί να αξιοποιήσει την ενότητα του πολιτικού συστήματος.

Αυτό δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι έχουν κουραστεί να κάνουν υποχωρήσεις και να δίνουν παρατάσεις. Νομίζω ότι σε αυτό το σχέδιο ο Αλ. Τσίπρας θα αποτύχει.

Τι στήριξη να παράσχω στο ασφαλιστικό, αφού έχουν υπογράψει μείωση συντάξεων κατά 50%;, απάντησε εξοργισμένος.
Τα άλλα κόμματα σαν να μην υπήρχαν: ο Γ. Πλακιωτάκης είπε μόνο για ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι άλλα αντί άλλων, προσέθεσε.

Δεν υπέγραψα κοινό ανακοινωθέν, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν, εγώ τους άφησα να γράφουν”.

 

 

Related Posts

%d bloggers like this: