ZoomNews

Το γάντι των εκλογών πετάει ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για οικονομία και εθνικά θέματα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία. O Kυριάκος Μητσοτάκης πέταξε το γάντι των εκλογών και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα αν πιστεύει όντως στο αφήγημα του για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Είναι σαφές ότι θέλει να στείλει στο Μαξίμου το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δέχεται να γίνουν πρόωρες εκλογές ακόμη και μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον το οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει περίπου ως success  story. Η Πειραιώς θεωρεί ότι οι πολίτες δεν θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τρίτη ευκαιρία διότι η πολιτική του αποδεικνύεται επιζήμια και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα και η μόνη πολιτική λύση είναι μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει πραγματικά ότι κλείνει με επιτυχία τον Αύγουστο ένας κύκλος για την χώρα, ας κάνει εκλογές το Σεπτέμβριο» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τους τομεάρχες την περασμένη Παρασκευή. «Αν εννοούν όσα υποκριτικά διαλαλούν, ας τα θέσουν στην κρίση του ελληνικού λαού.

Αν πιστεύουν ότι λένε αλήθεια, ας επαληθεύσουν την αλήθεια στις κάλπες. Αν δεν φοβούνται τη ΝΔ, ας αναμετρηθούν μαζί της». Αν και ο κ. Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει  «ο βίος τής κυβέρνησης φθάνει στο τέλος» όπως τόνισε. Θεωρεί ότι η χώρα εισέρχεται σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου είναι ορατός ο φόβος της οπισθοδρόμησης, καθώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παροχές και ρουσφετολογικές προσλήψεις για να ενισχύσει την εκλογική πελατεία της.

Εμφύλιος στην κυβέρνηση  

Η εικόνα εμφυλίου που εμφανίζει η κυβέρνηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρονται κατά βουλευτών των ΑΝΕΛ και το αντίθετο, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν  αποδυναμώνει μόνο την κυβερνητική συνοχή αλλά ενισχύει και το κλίμα πολιτικής αστάθειας το οποίο είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα σ’ αυτή τη φάση που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα και να βγει στις αγορές.

Το τελευταίο επεισόδιο διαδραματίστηκε μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου και του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο όταν η πρώτη τον παρότρυνε να πάει στη Νέα Δημοκρατία και εκείνος της απάντησε ότι θα θέσει το θέμα στον Πάνο Καμμένο κι εκείνος στον Αλέξη Τσίπρα (Σκαι). «Το μόνο που τους ενώνει είναι το πάθος για την καρέκλα» τόνισαν κομματικές πηγές στα «Π». «Η αντίστροφη μέτρηση, η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή.»

«Οχι» απλή αναλογική στην Τ.Α  

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει ταχθεί κατά της απλής αναλογικής διότι θεωρεί ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και θα πλήξει και την αξιοπιστία τους. Η απλή αναλογική θα σήμαινε, εκ των πραγμάτων, τη δημιουργία δημοτικών ή περιφερειακών συνασπισμών όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στα κοινοβουλευτικά συστήματα όταν αυτοί οι συνασπισμοί διαλύονται, η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος. Τι θα συμβαίνει, άραγε, σε ανάλογη περίπτωση με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας; αναρωτήθηκε. «Θα έχουμε εκλογές κάθε τρεις και λίγο; Προφανώς, όχι» τόνισε. «Κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το υπουργείο Εσωτερικών να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά  όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών (Οκτώβριος ‘19) η ΝΔ επισημαίνει ότι οι  αυτοδιοικητικές εκλογές δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα (ή σχεδόν ταυτόχρονα) με τις εθνικές. Η ίδια η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, διότι -όπως λέει ο κ. Σκουρλέτης- με αυτό τον τρόπο θα αλλοιωθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών. Αυτό προφανώς ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τις εθνικές εκλογές.

Απαντήσεις για τις αποκαλύψεις  

Απαντήσεις από την κυβέρνηση αναμένει η Νέα Δημοκρατία για τα όσα αποκάλυψαν τα «Π» σε σχέση με τις διαδοχικούς εκβιασµούς και πιέσεις που δέχθηκε ο βασικός µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός. Φωτογράφισε και ονομάτισε συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µεταξύ των οποίων είναι ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόµα και σήµερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Υποστήριξε ότι µεταξύ του 2016 και του 2017 ζητούσαν να “μοιραστούν» την αµοιβή που διεκδικούσε βάσει του νόµου για την συνδρομή του στην αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειµένου να τρέξουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτερη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συνδέονταν µε τον σύµβουλο του υπ. Οικονοµικών, Ευ. Τσακαλώτου, και συγκεκριµένα τον κ. Α. Πουλιάση.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» για τη σκοτεινή υπόθεση χρηματισμού στην οποία φέρεται να είναι εμπλεκόμενος σύμβουλος του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, χρήζουν απαντήσεων από την Kυβέρνηση.   Ισχύουν οι καταγγελίες για τον σύμβουλο του Υπουργού Οικονομικών ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή του καταγγέλλοντος για τη συνδρομή του σε  υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής;

Τι έκανε το Μέγαρο Μαξίμου όταν ενημερώθηκε για την ύποπτη αυτή υπόθεση και γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ακόμη τον καταγγελλόμενο σύμβουλό του στη θέση του;   Αληθεύει ότι το Yπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει και ο καταγγέλλων;

Ισχύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και πρώην αναπληρωτής Yπουργός του Υπουργείου Οικονομικών;   Η Νέα Δημοκρατία αξιώνει άμεσες και πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση κι όχι υπεκφυγές από τις μονίμως ανώνυμες πηγές του Μαξίμου, καθώς οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές».

Πηγή: parapolitika.gr

Related Posts

%d bloggers like this: