ZoomNews

Τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση με άμεσες παρεμβάσεις προανήγγειλε ο Κυριάκος από το βήμα της ΔΕΘ

Με κεντρικό σύνθημα «Συμφωνία Αλήθειας – Ενωμένοι για την Ελλάδα μας» ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που έχει και να κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε σε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% σε δύο έτη και ΦΠΑ 11% και 22%. Ακόμη, δεσμεύθηκε για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους για την ΕΡΤ ενώ παρουσίασε λεπτομερή κατάλογο μείωσης δαπανών.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Συνεχίζει αμετανόητος και προσβλητικός. Εξακολουθεί να διχάζει τη χώρα με το λόγο και τις πράξεις του. Επιμένει να δίνει ανέφικτες υποσχέσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση. Όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή, δεν ξεγελά κανέναν. Έχει ένα και μόνο σκοπό: την παραμονή του στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανάκαμψη δεν μπορεί να υπάρξει. Ποτέ. Οι πολίτες πια ξέρουν».

Τόνισε πως η κατάσταση στη χώρα οδηγείται στα όρια της εκτροπής πως η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και υπονομεύει βάναυσα τη διάκριση των εξουσιών.

«Η επικίνδυνη συμπεριφορά της θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα συνεχίσει τον επικίνδυνο κατήφορο με ανυπολόγιστες συνέπειες ή θα κάνει ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον. Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για τη φυγή προς τα εμπρός. Η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία είναι ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο. Πρέπει να φύγει. Το συντομότερο».

Κοστολογημένη μείωση φόρων

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας και αντίστοιχης μείωσης της κρατικής δαπάνης, προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων και αντιμετώπισης του μείζονος προβλήματος της ανεργίας, καθώς και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν προοπτική και ελπίδα στους πολίτες. Το πρόγραμμα που παρουσίασε είναι απολύτως κοστολογημένο.

«Αυτός ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει, αναμένεται να αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και να τονίσει: «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να συν-διαμορφώσουμε ένα συλλογικό εθνικό όραμα για τη μετά το Μνημόνιο Ελλάδα», ειπε.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων, θα καθορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικού κράτους, της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αξιολογεί και θα επιβραβεύει τους καλύτερους υπαλλήλους του και θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, θα κάνει το άλμα στην ψηφιακή εποχή, θα επιβάλλει παντού την ψηφιακή υπογραφή και θα επιτρέπει στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι τους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε κλείνοντας ισχυρό μήνυμα ελπίδας, ενότητας και αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό με άνοιγμα στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

«Στο γύρισμα της ιστορίας που ζούμε σήμερα, διαλέγουμε το μονοπάτι της αλήθειας, της υπεύθυνης και σκληρής δουλειάς. Αυτό που οδηγεί σε θριάμβους. Διαλέγουμε το μοναδικό δρόμο μέσα από τον οποίο η δική μας γενιά θα σηκώσει την πατρίδα μας και πάλι ψηλά. Για να επιστρέψει στον τόπο μας το οξυγόνο της δημιουργίας. Για να αναστήσουμε την ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας».

«Αρκετά πια με τους πολιτικούς που με τα μεγάλα λόγια, μικραίνουν την Ελλάδα και αδικούν τον λαό. Αρκετά πια με τους λαϊκιστές, οι οποίοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν και να αποκτήσουν αυτά που η Ελλάδα αξίζει» είπε εξαπολύοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση.

«Ας τους δείξουμε την έξοδο και ας τους στείλουμε σπίτι τους, για να αναπνεύσουμε ελεύθερα. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ, το οποίο θα αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, μέσω της αποκατάστασης της ρευστότητας, της μεταρρύθμισης των αγορών προϊόντων, των αποκρατικοποιήσεων και των παρεμβάσεων θεσμικό πλαίσιο της επιχειρηματικότητας.

Ας πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τις παλαιοαριστερές εμμονές και ιδεοληψίες. Πρέπει να απενοχοποιήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και να τη στηρίξουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οι δυνατότητες της χώρας είναι πολλές, εμείς τις έχουμε καταστρέψει. Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να το κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Η επιχειρηματική κοινότητα, η οποία είχε ενδώσει στις σειρήνες του κρατικού καπιταλισμού, ήρθε η ώρα να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της.

Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία. Κι εσείς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσετε τη χώρα σας τώρα που σας έχει ανάγκη με επενδύσεις.

Μέχρι χθες, ο κ. Τσίπρας ήταν αντίθετος σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης. Είναι θετική η μεταστροφή του. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ. Σημασία δεν έχει μόνο το τίμημα της πώλησης, αλλά και η δέσμευση για επενδύσεις.

Η κατάσταση της χώρας, δυστυχώς δεν επιτρέπει να δεσμεύσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε. Μπορώ να δεσμευτώ όμως ότι για κάθε παιδί οικογένειας που δεν βρίσκεται θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγούμε κουπόνι ύψους 180 ευρώ ανά μήνα για 10 μήνες τον χρόνο.

Η δημόσια παιδεία είναι ο πιο σημαντικός ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Πρέπει να σταματήσει να είναι αντικείμενο ξεπερασμένων αριστερών λογικών. Η διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και προϋπόθεση ελευθερίας.

Η αντισυνταγματική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών έχει ως μόνο σκοπό τον περιορισμό της πολυφωνίας, τη δημιουργία μιας νέας διαπλοκής και ενός τοπίου ενημέρωσης φιλικού προς την κυβέρνηση.

Οι πολλαπλές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπονομεύουν τη ανεξαρτησία της και αμφισβητούν την ίδια τη διάκριση των εξουσιών. Η απαξίωση της Βουλής έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κινείται ευθέως στα όρια της συνταγματικής τάξης. Στην ευρωπαϊκή Ελλάδα, Μαδούρο δεν χωρούν. Η Ν.Δ. είναι ισχυρό ανάχωμα δημοκρατίας στις δυνάμεις του εθνολαϊκισμού. Δεν θα ανεχθούμε άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς.

Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να μετατρέψει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος σε ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η Βουλή θα είναι αυτή που θα κρίνει την τύχη της, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει.

Δεν θέλουμε άλλες απάτες, δεν θέλουμε άλλες αυταπάτες. Η κοινωνία απαιτεί ρεαλισμό και αλήθειες. Η αλήθεια φέρνει ελπίδα και η Ν.Δ. ενώνει όλους του Έλληνες που θέλουν να υπερβούν την παρακμή.

Καλώ σε συμπόρευση όλους του Έλληνες. Η πατρίδα χρειάζεται σήμερα όλες τις δυνάμεις. Καλώ σε μία μεγάλη συνάντηση γενεών, ρευμάτων και ιδεών» είπε κλείνοντας.

Related Posts

%d bloggers like this: