ZoomNews

Τσίπρας: Αναζητούμε καθαρή, βιώσιμη και δίκαιη λύση στις 15 Ιουνίου

Τιμητική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πρόσκληση να μιλήσει σε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση, όπως τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου Concordia Europe Summit, σημειώνοντας πως είναι αναγκαίες αυτές οι πρωτοβουλίες .
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης .

Μεταξύ  άλλων είπε:  Μπορούμε να δώσουμε διέξοδο. Και η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν ανάγκη τη μετάβαση σε αναπτυξιακή ατζέντα. Αναζητούμε καθαρή, βιώσιμη και δίκαιη λύση. Η γερμανίδα καγκελάριος και άλλοι ηγέτες με τους οποίους μιλάω υπερασπίζονται στην ανάπτυξη. Να αποδείξουμε ότι οι διακηρύξεις μπορούν να γίνουν πράξεις. Τώρα είναι το μομέντουμ για να επανέλθει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα και η Ελλάδα.

-Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση , οι εταίροι , η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον. «Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.
Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας
Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν.
Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.
Είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν. Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες ανέφερε ο πρωθυπουργός.

-Εργαζόμαστε για να μπει η Οικονομία σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θεσμοθετήσαμε ευέλικτο αναπτυξιακό νόμο, αυξήσαμε όσο μπορούσαμε το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν τη σταδιακή μετάβαση της οικονομίας σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που δεν στηρίζεται πια σε δανεικά. Στόχος είναι η συγκράτηση της μετανάστευσης των νέων. Εργαζόμαστε υπέρ μιας ανάπτυξης δίκαιης και βιώσιμης. Εγιναν από την πλευρά μας πολύ σημαντικά βήματα.
Είμαστε πρωταθλητές στη ναυτιλία και τον τουρισμό, παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, διαθέτουμε εξαιρετικά ερευνητικά κέντρα και υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο κεφάλαιο.

-Η Ευρώπη δεν μπορεί να πορεύεται διαιρεμένη.

-Η μικρή Ευρώπη είναι η αδύναμη και η ασήμαντη Ευρώπη στο διεθνές γίγνεσθαι. Πρέπει να όρους ισοτιμίας τα κράτη να μετέχουν στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Ευρώπης. Το eurogroup αναδείχθηκε σε νέο διευθυντήριο.

-Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι το προσφυγικό, στην περιφερειακή ασφάλεια αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

-Το νέο μας όραμα βασίζεται σε μια ενεργητική, πολυδιάστατη πολιτική που δεν εγκλωβίζεται στα διλήμματα της ψυχροπολεμικής ή μεταψυχροπολεμικής περιόδου, μιας πολιτικής που βασίζεται στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου, όσο δύσκολο κι αν είναι στη γειτονιά που ζούμε, είτε αφορά τη Λισαβόνα ή τη Συνθήκη Σένγκεν, το δίκαιο της θάλασσας και τη συνθήκη της Λωζάννης.
Η Ελλάδα επιχειρεί να αναδειχθεί ως μια χώρα παγκόσμιος κόμβος εμπορίου, μεταφορών, τουρισμού, πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή και εδραιώνεται ως χώρα πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας σε μια περιοχή ολοένα και αυξανόμενης αποσταθεροποίησης.

-Στηρίζουμε τις συνομιλίες για το Κυπριακό
-Στηρίζουμε τα δικαιώματά μας έναντι της γείτονος Τουρκίας. Στηρίζουμε την ενταξιακή της πορεία και συνεργαζόμαστε για την ευρω-τουρκική συνεργασία, όπως για τη συμφωνία Ευρώπης- Τουρκίας για το προσφυγικό. Παλέψαμε και παλεύουμε για να σηκώσουμε την ευθύνη όλης της Ευρώπης στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

-Προβαίνουμε σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου, που αναδεικνύεται σε χρήσιμη πλατφόρμα.
– Ενισχύουμε τις σχέσεις με τις χώρες των Βαλκανίων.

-Είναι ώρα για την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.

Related Posts

%d bloggers like this: