ZoomNews

Ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης- Προηγήθηκε ένταση και απίστευτοι διάλογοι

Ψηφίστηκε στη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης. Ναι είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, στα τρία χωρίστηκε η ΝΔ , στα δυο οι ΑΝΕΛ

Η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων στην Ολομέλεια της Βουλής, από το μεσημέρι και μετά… ξέφυγε. Από την εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που λάνσαρε δικό του στυλάκι φορώντας κονκάρδα με τα χρώματα των ομοφυλοφίλων και μίλησε για την σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό και θυμήθηκε την κινηματική του δράση κατηγορώντας το ελληνικό κράτος ότι στιγματίζει μια σεξουαλική προτίμηση, ως τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση που θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του… μπετατζή που ζούσε δίπλα του στο Άμστερνταμ, η συζήτηση δεν σε αφήνει να πλήξεις.

Η ομιλία η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της Αλέκας Παπαρήγα η οποία σε ακόμη μια κοινοβουλευτική διαδικασία ξεχώρισε με την καθαρότητα της σκέψης της και την σαφήνεια των επιχειρημάτων της.

Ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της τεκνοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία είπε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του» απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές έδωσαν ρεσιτάλ ομοφοβικών δηλώσεων.


Την ίδια ώρα, η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον καθώς ήδη αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει περισσότερες από δεκαεπτά τροπολογίες πολλές εκ των οποίων επαναφέρουν διατάξεις του σχεδίου νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» που ως γνωστόν έχει αποσυρθεί μετά από απαίτηση των δανειστών.

Πέραν αυτών, στο νομοσχέδιο έχουν ήδη προστεθεί τέσσερις υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων για την χρήση υλικού που έχει αποκτηθεί παράνομα όπως η λίστα Λαγκάρντ από τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την αναβολή εφαρμογής διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η κατάθεση τροπολογία από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά που θα αφαιρεί την διαγωνιστική αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ και θα την δίνει στον ίδιο.

«Λέμε «όχι» στο σύμφωνο γιατί λέμε «ναι» στο Σύνταγμα. Η οικογένεια είναι η προαγωγή του έθνους. Πως όμως θα προαχθεί με υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια;» είπε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Βασίλης Κόκκαλης επιχειρώντας να στηρίξει την επιχειρηματολογία του σε νομικά επιχειρήματα και όχι ιδεολογικά προκειμένου να μην «ερεθίσει» τους συναδέλφους του από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η κυρία Βασιλική Κατριβάνου επισήμανε ότι η ίδια είναι υπέρ της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια σημειώνοντας τις εμπειρίες της από την Αμερική όπου έζησε για 3 χρόνια και όπως είπε «υπήρχαν ομόφυλα ζευγάρια με παιδί που το μεγάλωναν σε αξιοζήλευτο περιβάλλον».

Πάντως, από την συνεδρίαση δεν λείπουν και οι υψηλοί τόνοι. Ενδεικτική είναι η περίπτωση με τους Κατριβάνου και Γιώργο Αμυρά να αντιδρούν έντονα σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα του Γιάννη Λαγού (ΧΑ) που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε «Πακιστανούς και Ινδούς που αγαπάνε τις κατσίκες τους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Related Posts

%d bloggers like this: