ZoomNews

Αίσθηση προκάλεσε η παράνομη αφισοκόλληση σε όλο το λεκανοπέδιο
Ξεκινά το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία Τσίπρα- Τρεις οι βασικές τάσεις

Ανοίγουν το απόγευμα οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Ενός συνεδρίου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά , ενώ το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, ενώ οι σύνεδροι ανέρχονται στους 3000.

Έτσι στην ατζέντα του συνεδρίου βρίσκονται οι σχέσεις κόμματος -κράτους -κυβέρνησης. Ο κομματικός προγραμματισμός που δεν ταυτίζεται με τον κυβερνητικό προγραμματισμό. Η συζήτηση για τα Δικαιώματα, την Αυτοδιοίκηση και το Συνδικαλισμό. Η συζήτηση για τη Δημόσια Διοίκηση και την Εκπαίδευση.

Τρεις τάσεις

Τρεις βασικές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει κείμενα εν όψει του συνεδρίου

Η Ενωτική Κίνηση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «εφαρμόζουμε και μέτρα που κινούνται εκτός του προγράμματός μας, τα οποία είναι απόρροια της συμφωνίας του Ιουλίου ’15. Ακόμη και γι αυτά, δίνουμε τη μάχη για αναλογικότερη επιβάρυνση προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή είναι η αλήθεια», ενώ κάνει λόγο για «συμμαχίες που «υπερβαίνουν τα παραδοσιακά μας στεγανά». Η Ενωτική Κίνηση καταθέτει, τέλος, 12 προτάσεις «για ένα «μάχιμο»ΣΥΡΙΖΑ», με στόχο «ένα Κόμμα «αναβαπτισμένο’» χρειαζόμαστε ένα «οργανωτικό και πολιτικό σοκ» που θα μας απαλλάξει από βασικά παθογενή χαρακτηριστικά της προηγούμενης περιόδου».

Η Κίνηση των 53+ αναφέρει στο κείμενό της σημειώνει «Είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Το δικό μας χρέος, ως κόμμα, είναι ακριβώς αυτό. «Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους «δανειστές», προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία».

Από την πλευρά τους, τέλος, 40 μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά στην Πλατφόρμα 2010, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «Το μεγάλο διακύβευμα για την Αριστερά του 21ου αιώνα που θέλουμε να οικοδομήσουμε, είναι ένα τολμηρό και ρεαλιστικό σχέδιο προοδευτικών μετατοπίσεων και αλλαγών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με εμβάθυνση του δημοκρατικού και οικολογικού προτάγματος, με ανάσχεση της ανοδικής δυναμικής της ακροδεξιάς, με ρηγμάτωση της ηγεμονίας του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην οργάνωση της οικονομίας, της κοινωνίας, της παραγωγής και της κατανάλωσης.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το κυβερνητικό κόμμα πλημμύρισε το λεκανοπέδιο της Αθήνας με αφίσες για την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο, ενώ είναι γνωστό πως η αφισοκόλληση σε μη ορισμένα σημεία είναι παράνομη.

Εντολή να κατέβουν όλες οι αφίσες του Αλέξη Τσίπρα για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως πρόκειται για παράνομη αφισοκόλληση.

«Συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας αφαίρεσαν χθες το βράδυ όλες τις παράνομες αφίσες από το κέντρο της πόλης», αναφέρεται σε tweet του δημάρχου.

Ωστόσο, αν και τα συνεργεία του Δήμου καθάρισαν τους δρόμους από τις αφίσες που αναρτήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, χθες μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησαν νέες αφίσες. Απο το πρωί συνεργεία του Δήμου της Αθήνας, ξηλώνουν και πάλι την παράνομη αφισοκόλληση.

Related Posts

%d bloggers like this: