ZoomNews

«Ξεσκονίζουν» το σημειωματάριο της Πόλας Ρούπα – Προσημειωμένοι υπουργοί και επιχειρηματίες

Υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της χώρας, πρόεδροι δημόσιων οργανισμών, μεγάλες πολυεθνικές και πολύ γνωστοί επιχειρηματίες της χώρας συμπεριλαμβάνονταν στις εκατοντάδες σελίδες του «σημειωματάριου» της Πόλας Ρούπα, κάποιες από τις οποίες ήταν «καρφιτσωμένες» στον… επιχειρησιακό της πίνακα.

Από την αποκρυπτογράφησή τους τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επιχειρούν να εντοπίσουν χρονικά την καταγραφή τους και από εκεί να δουν αν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης επιθέσεων από ασύλληπτους συνεργούς της, αλλά κυρίως αν μπορούν να συνδυαστούν με τρομοκρατικές επιθέσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν πως αυτές οι ιδιόχειρες σημειώσεις έχουν πολλές ομοιότητες με εκείνες που είχαν βρεθεί στην κατοχή 34χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί την 1η Οκτωβρίου 2014, όταν προσέγγιζε γκαράζ στον Βύρωνα, προκειμένου να εξαφανίσει τη σχάρα του Nissan Sunny που είχαν χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και ο Νίκος Μαζιώτης ως φορέα της βόμβας που εξερράγη στις 10 Απριλίου 2014, στην οδό Αμερικής.

Οι σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, που μπορεί να αποτελούν και «αρχείο» από το πρόσφατο παρελθόν και από άλλα πρόσωπα, αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν και στη συνέχεια θα γίνει γραφολογική αντιπαραβολή με αυτές που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος χαρακτηριζόταν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «ισχυρός παίκτης» της νεοτρομοκρατίας και «γείτονας» των Ρούπα-Μαζιώτη, όταν έμεναν στο Μαρούσι.

Αντίστοιχες γραφολογικές συγκρίσεις θα γίνουν με σημειώσεις που έχουν βρεθεί σε γιάφκες ένοπλων οργανώσεων ή μεμονωμένων ατόμων, όπως στην περίπτωση της αγροικίας του Γιώργου Πετρακάκου στον Μώλο Φθιώτιδας ή σε αποθήκη των «ληστών του Διστόμου» στον Μαραθώνα, που είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας και στο εσωτερικό του βρέθηκαν πολλά οχήματα, μοτοσικλέτες και σημειώσεις που αφορούσαν σε πρόσωπα και κτίρια, ενδεχομένως για την εκδήλωση απαγωγών, όπως της απόπειρας σε βάρος του Κίκου Μαρτίνου.

Σε κάποιες σημειώσεις της 48χρονης, όπως διαπιστώνεται μακροσκοπικά, υπάρχει χειρόγραφη χαρτογράφηση κτιρίων με χρονομετρήσεις διαδρομών προσέγγισης και κινήσεις γνωστών προσώπων. Υπάρχουν χρωματισμένες σημάνσεις με βελάκια, ανθρώπους και οχήματα. Κάτι αντίστοιχο περιελάμβανε σχεδιάγραμμα-χάρτης, που είχε βρεθεί στις σημειώσεις του 34χρονου συνεργού τους, που τότε περιελάμβανε τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτής του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων.

Ο «καθαρός» μέχρι τότε νεαρός, την 1η και 2α Οκτωβρίου 2014 είχε πάει ο ίδιος στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αποκάλυπταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας μια κατόπτευση του χώρου πριν από την «τελική πρόβα» της επόμενης μέρας και το μεγάλο χτύπημα της μεθεπόμενης. Ο 34χρονος είχε σχεδιάσει μία πρόχειρη «κάτοψη» των «εφαπτόμενων» κτιρίων των δύο εταιριών. Τοποθέτησε κάποια βέλη, που είτε σημάδευαν τις εισόδους των κτιρίων είτε τα σημεία όπου θα τοποθετούνταν παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Related Posts

%d bloggers like this: