ZoomNews

Ανατριχιαστική η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα: Εκείνο το βράδυ ήθελαν να τον σκοτώσουν

Καρέ καρέ περιέγραψε σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται, το σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο φίλος του και αυτόπτης μάρτυρας Δημήτρης Μελαχρινόπουλος. Όπως τόνισε το μοιραίο βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 είχε αποφασιστεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή, για αυτό και δεν έγινε επίθεση σε μέλη της παρέας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, εκείνο το βράδυ μετά την αποχώρησή τους από την καφετέρια «το Κοράλι» όπου ο μουσικός και η παρέα του είχαν πάει για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο, τέσσερα με πέντε άτομα τους περίμεναν στη μέση της οδού Παύλου Μελά όπου είχαν παρκάρει, κρατώντας στα χέρια στυλιάρια, καδρόνια και ο ένας σιδηρογροθιά.

«Γύρω στα δέκα άτομα κινούνταν παράλληλα με εμάς στο απέναντι πεζοδρόμιο και μας έβριζαν «κότες ελάτε να σας γ…., να σας σφάξουμε», είπε ο Δ. Μελαχρινόπουλος, ο οποίος όπως κατέθεσε ήταν ο ένας από τους δύο φίλους του μουσικού, που έμεινε πίσω την ώρα της επίθεσης και είδε το Γιώργο Ρουπακιά να μπαίνει ανάποδα στο δρόμο με ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan και να μαχαιρώνει τον Παύλο Φύσσα.

«Δεν τον είδα να κρατάει μαχαίρι αλλά από την κίνησή του κατάλαβα ότι τον μαχαίρωσε δυο φορές» είπε ο μάρτυρας και ανέφερε πως λίγο πριν μια ομάδα τεσσάρων με πέντε μαυροφορεμένων ατομών είχε επιτεθεί στον 34χρονο μουσικό και τον χτυπούσε. «Όταν είδαν το Ρουπακιά να φθάνει εκείνοι έφυγαν, ένιωσα ότι του έκαναν χώρο για την επίθεση, αποδυναμώνανε τον Παύλο» είπε ο μάρτυρας αναφέροντας ακόμη πως εκείνη τη στιγμή οι υπόλοιποι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο χτύπουσαν τα πόδια τους στο έδαφος – έκαναν ποδοβολητό είπε χαρακτηριστικά – για να εμψυχώσουν τον Γ. Ρουπακιά.

Η κατάθεση του μάρτυρα διακοπτόταν συχνά από τις διαμαρτυρίες συνηγόρων πολιτικής αγωγής που διαμαρτύρονταν στο δικαστήριο για «ειρωνικά σχόλια» από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Επίμονες ήταν όμως και οι ερωτήσεις της πρόεδρου Μ. Λεπενιώτη αλλά και της εισαγγελέως Α. Οικονόμου προς το μάρτυρα σχετικά με τις διαφοροποιήσεις του ως προς την περιγραφή των γεγονότων, στις τέσσερις συνολικά καταθέσεις που έχει δώσει για το συμβάν στις αρχές. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ, είχα ακόμη το αίμα του Παύλου στα χέρια μου» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο μάρτυρας για τις αλλαγές στις καταθέσεις του όσον αφορά στις περιγραφές της δολοφονίας.

Ξεκινώντας την κατάθεσή του ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος ανέφερε ότι γνώριζε τον Παύλο Φύσσα 15 χρόνια και πως εκείνο το βράδυ είχαν κανονίσει να δουν ποδόσφαιρο.
Πρόεδρος: Είχε προκαλέσει κάποιους ο Π. Φύσσας με τη μουσική του;
Μάρτυρας: Προσωπικά, δεν ξέρω κάτι.
Πρόεδρος: Ο Παύλος ήταν ενταγμένος σε κάποιο κόμμα;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Έχετε δώσει τέσσερις καταθέσεις. Έχετε κάποιες αλλαγές από την μια κατάθεση στην άλλη. Να μας πείτε για τις διαφοροποιήσεις ή τις προσθήκες αυτές; Για ποιο λόγο τις κάνατε;

«Αναγνώρισα το Μιχάλαρο και τον Άγγο»

Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα το απόγευμα ήμουν σπίτι και με πήρε ένα κοινός φίλος ο Παύλος Σεϊρλής και μου είπε: «Είμαστε σε μια κοντινή καφετέρια» να δούμε τη μπάλα, θα πάμε σε μια καφετέρια το «Σουβενίρ». Όταν πήγα είχε ξεκινήσει ο αγώνας, είμασταν δέκα άτομα. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Σεϊρλής μου είπε ότι με πήρε ο Φύσσας τηλεφωνο και του είπε ότι ήταν στο «Κοράλι». Μας λένε να πάμε εκεί και μετά να συνεχίσουμε αλλού. Αυτό το τηλεφώνημα πρέπει να έγινε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Φύγαμε με τα αμάξια, με δυο αυτοκίνητα. Το «Σουβενίρ» απέχει από το «Κοράλι» 200 με 300 μέτρα. Μπαίνοντας στην καφετέρια βλέπουμε κάποιον ψηλό και μετά κατάλαβα ότι είναι ο Μιχάλαρος (σ.σ. κατηγορούμενος σήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α). Ήταν σωματώδης, είχε ξυρισμένο μαλλί, φορούσε μαύρα ρούχα και πρέπει να φορούσε παραλλαγής παντελόνι, δεν είμαι σίγουρος.
Πρόεδρος: Πού ξέρετε ότι ήταν ο Μιχάλαρος;
Μάρτυρας: Στις καταθέσεις που έδωσα μου έχει δείξει φωτογρφαίες και τον αναγνώρισα.
Πρόεδρος: Μέσα στην καφετέρια παρατηρήσατε κάτι;
Απάντηση: Ήταν δυο τύποι που μας κοίταζαν περίεργα, πολύ έντονα. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας φεύγουν αυτοί οι δυο. Εν τω μεταξύ μέσα στην καφετέρια όλη την ώρα κοίταζαν τα κινητά τους. Φύγανε και οι δυο πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα
Πρόεδρος: Συγκρατήσατε χαρακτηριστικά τους;
Μάρτυρας: Φορούσαν και οι δυο μαύρα ρούχα, είχαν σχεδόν ξυρισμένα μαλλιά.
Πρόεδρος: Αυτά τα δύο άτομα, θα μπορούσατε να τα αναγνωρίσετε;
Απάντηση: Τον Άγγο (σ.σ. επίσης κατηγορούμενος στη δίκη) ναι,
Πρόεδρος: Ποιος είναι ο Άγγγος;
Μάρτυρας: Ο ένας από τους δυο, ήταν αυτός που σκόνταψε
Πρόεδρος: Είπατε ότι χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους. Τι κάνανε;
Μάρτυρας: Δεν παρατήρησα να μιλάνε, μάλλον στέλνανε μηνύματα, κάτι τέτοιο…

Related Posts

%d bloggers like this: