ZoomNews

Ανοίγουν οι κάλπες αύριο στην ΝΔ, μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή από τους υποψήφιους

Τη βεβαιότητά τους ότι η αυριανή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία θα στεφθεί με επιτυχία εξέφρασαν χθες Παρασκευή ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης και ο προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), Γιάννης Τραγάκης. Αμφότεροι κάλεσαν τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τον πρώτο γύρο.

«Με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου ανέλαβα την ηγεσία για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, ο καθένας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Να ευχαριστήσω και τις οργανώσεις μας σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης. Είχε προηγηθεί με επιτυχία τεστ της εταιρείας Vodafone, σε πραγματικές συνθήκες του λειτουργικού συστήματος με το οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές. Έκκληση για μαζική προσέλευση στις κάλπες έχουν απευθύνει και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο. Η λίστα με όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της παράταξης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

Εάν αύριο κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου. Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:

– Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

– Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

– Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

– Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

– Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

– Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

– Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Την απόσυρσή του από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών σε περίπτωση που έρθει δεύτερος την Κυριακή, προανήγγειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.Ωστόσο, επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει πάση θυσία δεύτερος γύρος. «Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ, αλλά πρέπει να υπάρχει β” γύρος, ακόμη και με απόσυρση του δεύτερου, αν δεν ξεπεράσει το 50%» είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξε την υποψηφιότητα Μητσοτάκη σε περίπτωση που ο ίδιος ηττηθεί τονίζοντας «δεν πιστεύω ότι η ΝΔ πρέπει να έχει εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και ο πρόεδρος πρέπει να έχει πάνω από πενταετία ως μέλος του κόμματος. Είναι αυτονόητο ποιον θα ψήφιζα».«Αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει», κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ανοικτή επιστολή προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα, μέσω της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» απευθύνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία καλεί τους ανθρώπους της ατομικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και της πράξης να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους και να εκλέξουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας.

«Την Κυριακή είναι η μεγάλη ευκαιρία εσείς, οι δημιουργικοί πολίτες, να γίνετε ενεργοί. Μια μεγάλη Ελληνίδα, η Ελένη Αρβελέρ, αποφάσισε να μην ιδιωτεύσει την Κυριακή. Μου επικοινώνησε την απόφασή της μάλιστα με ένα κείμενο που γράφει: «όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, ένοχοι είναι οι ικανοί». Μην ιδιωτεύσετε την Κυριακή! Ακολουθήστε την προτροπή και το παράδειγμα της Αρβελέρ. Πάρτε τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας. Η Κυριακή 20 Δεκεμβρίου είναι η δική σας μέρα», καταλήγει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Related Posts

%d bloggers like this: