ZoomNews

“Αρωμα” εκλογών φέρνει ο “μποναμάς” της 13ης σύνταξης- Σφοδρά πυρά κατά κυβέρνησης από την αντιπολίτευση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για διανομή του πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Οι  ανακοινωθείσες παροχές χαρακτηρίζονται ως απολύτως ανεπαρκείς αφού έχουν πολλαπλάσιες περικοπές και θα ακολουθήσουν νέα επώδυνα μέτρα αφαίμαξης των εισοδημάτων των οικονομικά αδυνάμων.


«Εν μέσω της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πλέον ως απερχόμενος και πανικόβλητος πρωθυπουργός», ήταν το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας. «Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει πάλι, αυτήν τη φορά τους συνταξιούχους. Μόνο που τώρα πια δεν τον πιστεύει κανείς», ανέφερε το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αφού έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλλε μεγαλύτερους φόρους, τώρα υπόσχεται ένα μικρό βοήθημα», υπογραμμίστηκε στην ίδια ανακοίνωση της ΝΔ. «Θα τους τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο από τους νέους φόρους και τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές», κατέληξε.


«Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι», σχολίασε το γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ το οποίο στην ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: «Εμείς δεν θα πράξουμε ότι ο κ. Τσίπρας, που λοιδορούσε το κοινωνικό μέρισμα που με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ δόθηκε το 2014. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα την ανάγκη αυτών που χρειάζονται τα κατά μέσο όρο 380 ευρώ  έστω  και για μια φορά». Από τη Χαριλάου υπενθυμίζουν όμως ότι:

· Οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι ), πλήρωσαν σε πρόσθετα μέτρα 7,2 δισ. ευρώ λόγω του μνημονίου Τσίπρα την διετία 2015/2016.

· Οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ (οι μισοί το 2016 και οι άλλοι το 2017).

·Το 2017 οι πολίτες (και οι χαμηλοσυνταξιούχοι) θα πληρώσουν 2,4 δισ. περισσότερα σε φόρους και οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη 750 εκατ. ευρώ περίπου.

· Με τους χειρισμούς του κ Τσίπρα έρχονται μέτρα 4,5 δισ. ευρώ ακόμη».

«Άρα οι ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ εφαρμόζουν απόλυτα την λαϊκή ρήση: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», συνέχισε το ΠΑΣΟΚ: «Μόνο που το άγριο κάψιμο του Λαού  μας δεν θα ξεχαστεί με τις προεκλογικού και φιλανθρωπικού τύπου παροχές. Ας είναι βέβαιοι για αυτό. Όσο για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά θυμίζουμε ότι την πρότεινε πριν ένα μήνα στην Χίο η Φώφη Γεννηματά και το επανέφεραν με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 29/11/2016. Έστω και την τελευταία στιγμή μας άκουσαν».

«Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή έναν ακόμη προϋπολογισμό με νέους φόρους και περικοπές για το λαό κι ετοιμάζει νέο χτύπημα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ελέω δεύτερης αξιολόγησης και απόφασης Eurogroup, μόνο ως προκλητική κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν τα κυβερνητικά διαγγέλματα που διανέμουν ψίχουλα, από τα ματωμένα πλεονάσματα, στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει» για λογαριασμό του ΚΚΕ, το γραφείο Τύπου του Περισσού. «Ακόμη χειρότερα έχουν στόχο να πείσουν το λαό να ξεχάσει κάθε έννοια δικαιώματος και να συμβιβαστεί με τα ελάχιστα και τις εφάπαξ παροχές – ψίχουλα», πρόσθεσε.
«Την απάντηση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δώσανε σήμερα οι εργαζόμενοι με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, η μεγάλη επιτυχία της οποίας ανάγκασε τον πρωθυπουργό να καταφύγει σε αυτό το νυχτερινό διάγγελμα» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
«Με το ένα χέρι μοιράζει, λίγους από τους νέους φόρους που βάζει», σχολίασε το Ποτάμι που στη δική του ανακοίνωση επεσήμανε:  «Λίγο πριν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει ένα νέο πακέτο εισπρακτικών μέτρων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνταξιούχους. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόντουσαν από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Έτσι θα μπορούσαν να έχουν και μόνιμο χαρακτήρα».
«Όσο για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, είναι κάτι που επιβαλλόταν να γίνει όπως επιμόνως ζητούσε όλη αυτή την περίοδο το Ποτάμι», ανέφερε η Σεβαστουπόλεως.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού επί διετία, όπως άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, ξεζούμισε τον απλό κόσμο, εμφανίστηκε τώρα να μοιράζει το περίσσευμα της λιτότητας», σημείωσε η Ένωση Κεντρώων. «Πρόκειται προφανώς για το κύκνειο άσμα του καταρρέοντος που προσπαθεί να σώσει την υστεροφημία του. Για εμάς, στην Ένωση Κεντρώων, μπροστά είναι  οικουμενική ή εκλογές. Ουδέν έτερον», αναφέρθηκε ακόμη στην ανακοίνωση του κόμματος.

Related Posts

%d bloggers like this: