ZoomNews

Ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την επόμενη βδομάδα όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 9.84 fm και στην Νόνη Καραγιάννη θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο ευρωβουλευτής της Ελιάς Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει λάβει τη απόφασή του και πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την επόμενη εβδομάδα, μετά την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη, καθοριστική για την απόφαση του ήταν η συμμετοχή του Ποταμιού στις διαδικασίες καθώς έτσι γίνεται ένα ακόμα βήμα για την ενότητα του χώρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη:

Δημοσιογράφος : Εσείς κα Ανδρουλάκη θα είστε υποψήφιος για το νέο φορέα;

Ν.Ανδρουλάκης: “Εχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα τις ανακοινώσω την επόμενη εβδομάδα, μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής Αλιβιζάτου.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ν.Ανδρουλάκης: “Ολοι αυτοί που είναι υποψήφιοι, δεν προήλθαν από παρθενογέννεση. Μετείχαν σε κόμματα, σε κινήσεις, που λίγο έως πολύ, για να μην πώ πολύ, μετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο στην ομάδα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, άρα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, ο οποίος σε όλα τα ευρωπαικά πολιτικά συστήματα είναι ο χώρος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς. Τώρα, το πόσο κάθε υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει αυτές τις ιδέες για να παρουσιάσει κάποιες θέσεις που αφορούν στη χώρα και στην Ευρώπη, στο μέλλον των επόμενων γενεών και στην κρίση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Η ουσία είναι ότι αυτό το πολιτικό εγχείρημα εδράζεται σε αυτόν τον πολιτικό χώρο. Ούτε κανέναν από τον χώρο της Δεξιάς ξέρω να μετέχει, ούτε κανέναν από το χώρο της Κομμουνιστικής Αριστεράς. Τουλάχιστον έως τώρα ”

Δημοσιογράφος: Ας αφήσουμε κε Ανδρουλάκη τους υποψηφίους να αυτοπροσδιοριστούν, εσείς είστε σαφής. Από την απάντησή σας στο αρχικό ερώτημα, μου δίνετε τη δυνατότητα να πώ ότι αναμένεται και η δική σας υποψηφιότητα-δήλωση προθέσεων για αυτή την διαδικασία.Θα πώ μόνον ότι ο κ Θεοδωράκης που αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, δεν προσδιορίζει το κόμμα του στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Χρησιμοποιεί άλλη διατύπωση.

Ν.Ανδρουλάκης: “Το κόμμα του κ Θεοδωράκη συμμετέχει στην ίδια πολιτική ομάδα με εμάς στο Ευρωκοινοβούλιο. Το λέω γιατί δεν πρέπει να φαίνεται στην κοινωνία ότι πάμε να φτιάξουμε έναν ιδεολογικοπολιτικό χυλό, στον οποίο θα μετάσχουν διάφοροι, με μόνο στόχο να πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Τα κόμματα που μετέχουν όλα ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μπορεί κάποιος να είναι πιό κεντρώος. Οντως οι θέσεις του κ Θεοδωράκη είναι πιό κεντρώες, θα έλεγα ότι ανήκουν στο φιλελεύθερο Κέντρο , αλλά ο χώρος είναι ο ίδιος. Τό θέμα είναι η διαδικασία να μην εξελιχθεί σε μια πασαρέλα υποψηφίων, αλλά να γίνει μια συζήτηση ιδεών, μια γόνιμη περιπέτεια για τον πολιτικό μας χώρο, ώστε πρίν από τις επόμενες εκλογές, ο έλληνας πολίτης που βίωσε τι σημαίνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που βλέπει ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη παραμένει η γνωστή ΝΔ που χρεωκόπησε την Ελλάδα, υπό τον κ. Καραμανλή και θέλει μια άλλη επιλογή.

Αυτή είναι η ουσία του εγχειρήματος και βέβαια σε καμμία περίπτωση βλέποντας ότι υπάρχει χώρος να επιστρέψουν κάποιοι παλαιοί πρωταγωνιστές που ήταν στο περιθώριο και να πάρουν μια πολιτική καρέκλα.Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.”

Δημοσιογράφος: Να πάω τώρα σε κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει από τις συζητήσεις που γίνονται και στο ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα βήματα. Η κα Γεννηματά είπε χθές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται. Πώς το σκέφτεστε εσείς αυτό;

Ν.Ανδρουλάκης: “Απ ό,τι φαίνεται, όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων έχουν πάρει απόφαση να μην διαλυθούν τα κόμματα, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Αυτό είπαν δημοσίως και η κα Γεννηματά και ο κ Παπανδρέου και ο κ Θεοδωράκης.”

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι μπορεί να προχωρήσει ένας νέος φορέας έρχοντας και κόμματα στο εσωτερικό του; Εάν αυτός που θα εκλεγεί, ας υποθέσουμε, δεν είναι αρχηγός κόμματος πως ακριβώς θα γίνει; Αν εκλεγείτε εσείς, θα είστε κάποιος που θα είναι αρχηγός κομματικού φορέα και από κάτω θα είναι δύο, τρείς αρχηγοί κομμάτων;

Ν.Ανδρουλάκης: “Δύο είναι τα μοντέλα που έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν. Το EPINE στη Γαλλία και η ιταλική ΕΛΙΑ.Τα κόμματ μπαίνουν με την αυτονομία τους και σταδιακά οδηγούνται σε έναν νέο φορέα.

Το θέμα είναι να επιτύχει και να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν μεγαθυμία και καλή θέληση. Προσωπικά ό,τι και αν γίνει θα είμαι παρών, είτε είμαι υποψήφιος είτε όχι, είτε εκλεγώ είτε όχι. Το έχω αποδείξει στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ όταν όλοι έφευγαν.

Να μείνουμε σταθεροί σε αυτό το εγχείρημα, που απ ότι φαίνεται θα είναι τύπου ιταλικής ΕΛΙΑΣ. Πρέπει να έχει ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα, να ανανεωθεί σε επίπεδο προσώπων, να έχει ένα νέο αξιακό κώδικα, είναι πολύ σημαντικό αυτό.Βλέπω ότι όλο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αποστρέφονται τα κόμματα και ψηφίζουν με τα μάτια κλειστά. Αυτό το κάνουν για να διώξουν τη σημερινή κυβέρνηση και όχι επειδή πιστεύουν το κόμμα που ψηφίζουν.”

*ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Δημοσιογράφος: Κε Ανδρουλάκη, ηλεκτρονική ψηφοφορία ή αυτοπρόωπη παρουσία;

Ν.Ανδρουλάκης: “Και τα δύο. Εχουμε μισό εκατομμύριο Ελληνες του εξωτερικού. Πρέπει να υπάρχει ηλεκρονική ψηφοφορία, ώστε και αυτοί να έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν. Οπως επίσης πρέπει να υπάρχει οn line σύστημα και σε όσες περισότερες περιφέρειες μπορούμε, τουλάχιστον στις μεγαλύτερες, να γίνουν ντημεπέιτ μεταξύ των υποψηφίων ώστε να γίνει γόνιμος διάλογος, όπως και τηλεοπτικά ντημπέιτ.

Να γίνει μια πολιτική καμπάνια και όχι μια πασαρέλα υποψηφίων ώστε να υπάρξει πραγματική συζήτηση ιδεών. Χρειάζεται και χρόνος, δεν πρέπει να πιέζουμε το χρόνο . Δεν έχουμε πρόσβαση στα μήντια.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Δημοσιογράφος: Ενδεχομένως πιστεύετε ότι η ημερομηνία για ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πρέπει να πάει και πέραν του Νοεμβρίου;

Ν.Ανδρουλάκης: “Πρέπει να υπάρχουν, το λιγότερο, 7 με 8 εβδομάδες για να γίνει μια καμπάνια που θα μπορέσει να φέρει κοντά τον πολιτικό με τον πολίτη.δεν έχουν όλοι ένα κόμμα από πίσω, ούτε την ίδια πρόσβαση στα μήντια.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

Ν.Ανδρουλάκης: “Ελπίζω αυτό να μην ισχύει και να είναι ένα fake news διότι μάλλον αφορά κάποια άλλη χώρα και όχι την φτωχοποιημένη Ελλάδα της κρίσης.Πιστεύω ότι είναι προσβλητικό να λές ότι κάποιος πρέπει να δώσει 10 χιλιάδες ευρώ.”

Πηγή: http://www.athina984.gr

Related Posts

%d bloggers like this: