ZoomNews

Εβδομάδα εκδηλώσεων «Προσφορά Ποιότητας Υγείας στον πολίτη» στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου‏

Με στόχο την προώθηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο διαχείρισης επίκαιρων θεμάτων που τους απασχολούν, ξεκίνησε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου η εβδομάδα εκδηλώσεων «Προσφορά Ποιότητας Υγείας στον πολίτη».
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου αποτελεί μία πρότυπη και σύγχρονη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αστικού Τύπου και λειτουργεί με τη συνδρομή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων- ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνης, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Α. Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Δρ. Θ. Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Θανοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Θεοδωράκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δήμου Περιστερίου κ. Γ. Μπεκιάρης και η κα Αλεξοπούλου, δημοτική σύμβουλος στο δήμο Περιστερίου.
Όπως ανέφερε ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς –Αιγαίου η λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι υποδειγματική, είναι πραγματικά πρότυπο και η έμφαση στην Πρόληψη που δίνει, είναι αυτό που χρειάζεται μια σύγχρονη κοινωνία για να είναι υγιής, αλλά και για να αποσυμφορηθεί τόσο οικονομικά αλλά και πρακτικά η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι μία μονάδα που πρέπει να στηριχθεί, για να συνεχίσει να παρέχει τις λειτουργίες της, να αποτελεί το μοντέλο για το πώς θέλουμε να είναι η δημόσια υγεία και να ανακουφίζει τους πολίτες και τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής.
Εξήρε δε την εξαιρετική παρουσία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και τη συνδρομή του τόσο στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας όσο και στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Τη σημασία της διασύνδεσης και της δημιουργίας δικτύων μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μονάδων υγείας τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., καθ. Α. Γιαννόπουλος, μετά από μια ιστορική αναδρομή της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το μοντέλο αυτό, που σε ευρωπαϊκές χώρες ισχύει, ξεκίνησε την προσπάθεια υλοποίησης του με την παρουσία στο Υπουργείο Υγείας.
Μετά από τη σύντομη εισήγηση της κας Ε. Χατζηπασχάλη για τη λειτουργία, το ρόλο και τις προοπτικές του Κ.Υ Περιστερίου στην ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης ακολούθησε η ομιλία της κας. Ε. Τσάγγαρη με θέμα « Δημόσια Υγεία, Πρόληψη, ΠΦΥ, Προκλήσεις σ’ έναν οργανισμό Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου προσανατολισμού», όπου με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη παρουσίαση τονίστηκε η πολυδιάστατη αναγκαιότητα και αξία ενός οργανισμού όπως το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., καθώς και η προφανής ανάγκη κρατικών πολιτικών στήριξης της Πρόληψης και της Δημόσιας Υγείας. Το κράτος έχει τεράστια οικονομία με πολιτικές πρόληψής και τεράστια οφέλη στην ποιότητα ζωής του πολίτη τόνισε η κα Τσάγγαρη.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή του συλλόγου Μεταμόσχευσης μυελού των οστών –Προσφορά Ζωής,’Ένα « Όραμα Ελπίδας » Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ. Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου ξεκινά συνεργασία με το σύλλογο για ευαισθητοποίηση και δυνατότητα εγγραφής δωρητών. Η κα Παϊσίου, γιατρός στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, ενημέρωσε για την αξία αλλά και τη διαδικασία του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Συγκινητικές και ιδιαίτερης ευαισθησίας ήταν οι προσωπικές εμπειρίες που κατέθεσαν μητέρες παιδιών με μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Τα Δωρεάν προληπτικά προγράμματα και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Related Posts

%d bloggers like this: