ZoomNews

Φλαμπουράρης για Βαρουφάκη: “Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα”

«Θα θέλαμε να έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτό θα επιδιώξουμε. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε θέμα συνεργασίας προκύψει, καθώς δεν μπορούμε να πάμε ξανά σε εκλογές, θα υπάρξει δυνατότητα συνεργασιών», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι συνεργασίες θα επιτρέψουν στο πρόγραμμά μας να υλοποιηθεί. Η συνεργασία μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες πέτυχε, οπότε το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας μαζί τους είναι ανοιχτό», υπογράμμισε.

Σχετικά με το εσωκομματικό πεδίο και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε:«Αρχικά δεν θεωρώ πως υπάρχει εμφύλιος στο κόμμα, υπάρχει μία αποχώρηση και αυτό είναι δικαίωμά τους αλλά συγκρούσεις και πολεμική δεν υπάρχει. Στον εμφύλιο άλλωστε συμμετέχουν δύο πλευρές. Εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοια διαδικασία καθώς θέλουμε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα και καλούμε και την άλλη πλευρά να σταθεί στο ύψος της και πιστεύω πως θα «συνέλθει». Η στάση τους είναι λογική καθώς επιθυμούν να συσπειρώσουν το σώμα του νέου κόμματος».

Ερωτηθείς για το κόστος αυτής της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:«Αυτό θα φανεί στις κάλπες. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει μία κυβέρνηση πολιτικής σταθερότητας που θα επανεκκινήσει την οικονομία, αξιοποιώντας την πρόσφατη συμφωνία, η οποία βέβαια έχει και μελανά σημεία. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε για κάτι τέτοιο. Θεωρούμε πως είμαστε μία δύναμη την οποία ακόμη εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως δώσαμε μάχη για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Σήμερα δεν είναι τυχαίο πως είμαστε ο στόχος όλων των επιθέσεων και νομίζω πως με αυτό και μόνο το στοιχείο θα μας τιμήσει για ακόμη μία φορά ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδοντας κατηγορηματικά την καταγγελία της Προέδρου της Βουλής πως της είχε ζητήσει πιο χαλαρή διαχείριση της κλήσης του Γιάνη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εκφράζοντας μάλιστα με τον πλέον έντονο τρόπο τη «λύπη» του για τις ενέργειες της κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτά που είπε [η κ. Κωνσταντοπούλου] δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα […] Έχει φανταστεί πολλά, δεν θέλω όμως να συνεχίσω», είπε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Αρνήθηκε να σχολιάσει γενικότερα τη στάση της ΠτΒ, λέγοντας  πως «ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και κάνει».

Πολύ πιο αιχμηρός ήταν ο Αλέκος  Φλαμπουράρης όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση ο πρώην υπουργός Οικονομικός να γίνει ξανά δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον κάλεσε κανείς να γυρίσει;», διερωτήθηκε λέγοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν υπάρχει ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα».

Τέλος σχετικά με τον απολογισμό της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Φλαμπουράρης είπε:«Το ισοζύγιο μέχρι σήμερα έχει σίγουρα θετικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο η πραγματική διαπραγμάτευση αλλά και ουσιαστικές αλλαγές όπως οι 100 δόσεις». Αναφορικά με τη συμφωνία ο κύριος Φλαμπουράρης επισήμανε: «θα εφαρμοστεί η συμφωνία που έχουμε υπογράψει αλλά παράλληλα θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν τους μη έχοντες. Τα 3 εκατ. στρέμματα του ελληνικού δημοσίου θα δοθούν στους αγρότες. Δεν αναφέρω πως θα αναιρέσουμε νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά έχουμε ήδη ρεαλιστικές προτάσεις και υλοποιήσιμα σχέδια για τα ασθενή στρώματα. Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα απαιτήσουμε τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά και πραγματική μείωση της ανεργίας».

 

 

Related Posts

%d bloggers like this: