ZoomNews

Φώφη: Καταργήστε τις 13 παρεμβάσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο

«Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ώς σήμερα.

«Να τα ελέγξουμε όλα. Τι φοβάστε, κε Τσίπρα;» σχολίασε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε «Κε Τσίπρα, δεν έχετε χάσει το ηθικό πλεονέκτημα. Απλά δεν το είχατε ποτέ. Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Πήρατε τη γόμα και τις σβήνετε μία-μία. Είστε κάθε λέξη από τα ψέματα και τις υποσχέσεις» είπε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε εκ νέου τα κόμματα σε εθνική συνεννόηση λέγοντας: «Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση». Είπε πως «το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη χειραγώγηση του Κράτους και της Δικαιοσύνης με συνειδητή κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών».

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό είπε πως «μιλάει ακόμα σαν αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης. Ασχολείται με το παρελθόν και καταδικάζει τους αντιπάλους του σαν να είναι ένοχοι για κάτι που δεν διευκρινίζει, αοριστολογεί και δεν αποδεικνύει. Είστε όμως κάθε λέξη από τα ψέματα και τις υποσχέσεις που είπατε». Είπε ακόμη πως «ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων, τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα».

Σε υψηλούς τόνους επέκρινε τις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη της κάνουν ο κ. Παπαγγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις δικαστικές ενέργειες εισαγγελέα για την άσκηση των καθηκόντων της; Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στην διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν; Την ίδια στιγμή βλέπουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από τη θεσμική της θέση, στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Να επιχειρεί να παρεμποδίσει την ελευθερία του λόγου και την ανεξαρτησία των βουλευτών, παρεμβαίνοντας στην νόμιμη, δημοκρατική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «η χώρα έχει ανάγκη ισχυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που παζαρεύουν τηλεοπτικές άδειες ή υπουργούς που μπουκάρουν στα γραφεία των εισαγγελέων», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να οικοδομήσει το δικό της καθεστώς κι απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα είπε:

«Αποκεφαλίσατε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Και επιχειρήσατε να επιβάλλετε στη σύνθεσή τους πρόθυμα προς εσάς πρόσωπα. Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο κατάλογος συνεχίζεται. Δεν διστάσαμε να εκθέσουμε και να καταγγείλουμε αυτήν την εξωθεσμική παρέμβαση. Κι ύστερα απ’ όλα αυτά, αναρωτιόμαστε: Σε αυτή τη χώρα υπάρχει και εφαρμόζεται η διάκριση των εξουσιών;» είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Κε Τσίπρα, κάνατε την πάπια»

Σε άλλο σημείο η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι από το ΠΑΣΟΚ άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου. «Εμείς, κύριε Τσίπρα, στείλαμε στην Δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση. Μήπως θυμάστε τι κάνατε τότε εσείς και το κόμμα σας, κύριε Τσίπρα; Θα σας πω εγώ. Την πάπια. Και δεν μας αγγίζετε με τις αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς οι ίδιοι κάναμε τις αναγκαίες τομές, πήραμε όλα τα μέτρα για την εξυγίανση των οικονομικών μας».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, «η σημερινή συζήτηση θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία, αν δεν ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα για αντιπερισπασμό. Αντιπερισπασμός για να βγει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από τα αδιέξοδά τους, να αποπροσανατολιστεί ο ελληνικός λαός από τα μείζονα και κρίσιμα προβλήματα, να προσπαθήσει να στιγματίσει τους αντιπάλους με καταγγελίες και δήθεν αποκαλύψεις. Μια πρωτοβουλία πολωτική και διχαστική, απόρροια του πανικού τους».

Έντονα επικριτική ήταν η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς ρίχνει όλα τα βάρη στη μεσαία τάξη, όπως και για τους χειρισμούς στο προσφυγικό. Επ’ αυτού σημείωσε ότι μπορεί να έκλεισαν «την απάνθρωπη Αμυγδαλέζα, αλλά ανοίξαν την καθώς πρέπει Ειδομένη, ναό του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τιμά την Ελλάδα, προσφέροντας απλόχερα στους πρόσφυγες το δικαίωμα να λιάζονται και τώρα να μουλιάζουν στα λασπόνερα πριν εξαφανιστούν».

Related Posts

%d bloggers like this: