Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Χριστούγεννα με χιόνια και παγωνιά

Αλλάζει ο καιρός από απόψε το βράδυ με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο καιρού.

Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο ενώ θα έχουμε χιόνια μέχρι και στην Κρήτη. Όπως αναφέρει η ΕΜΥ θα χιονίσει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (24-12-2018) προβλέπεταιεπιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 10 βαθμών Κέλσιου το επόμενο διήμερο, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και τη βόρεια χωρά. στα πελάγη θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη (25-12-2018) Χριστούγεννα

Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά των νησιών του βορείου αιγαίου, που γρήγορα θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) της Μακεδονίας, της Θράκης, της ηπείρου, της Θεσσαλίας, από το απόγευμα της στέρεας, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου και από το βράδυ τα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα σταματήσουν άλλα θα ενταθούν στην Εύβοια, την ανατολική στέρεα και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8  μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στα πελάγη.

Την Τέταρτη (26-12-2018)

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νοτιάς χωράς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Ευβοίας, της ανατολικής στέρεας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης ενώ στις άλλες περιοχές θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο νότιο Αιγαίο.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική ειδικότερα προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά από το απόγευμα της τρίτης (25-12-2018) που κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως την τέταρτη θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ της τέταρτης θα σταματήσουν.

Την Πέμπτη (27-12-18)

Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά.

%d bloggers like this: