ZoomNews

Κυριάκος σε ΣΕΒ: Επενδύστε στη χώρα τα χρήματα που έχετε εντός και εκτός Ελλάδας

«Ανάπτυξη θα έρθει μόνο από επιχειρήσεις διατεθειμένες να επενδύσουν με σκοπό το κέρδος και αναλαμβάνοντας το σχετικό επιχειρηματικό ρίσκο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ΣΕΒ, καλώντας τους επιχειρηματίες «να επενδύσουν στο μέλλον του τόπου μας».

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «η νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες, όπως την οραματίζομαι, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας» και πρόσθεσε: Δυστυχώς τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας διέφθειραν συνειδήσεις όχι μόνο της πολιτικής αλλά & ενός μέρους της επιχειρηματικής τάξης. Οι επιχειρηματίες συχνά μεριμνήσαν μόνο για τα συμφέροντα των μετόχων και όχι για την συνολική ευρωστία της αγοράς.

«Εμείς οι πολιτικοί θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία & μηδενική γραφειοκρατία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώντας ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βοηθήσουν τη χώρα με επενδύσεις, τώρα που τους έχει ανάγκη.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι,οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο & στα κέρδη της ανάπτυξης» και υπογράμμισε:Θα δίνω με συνέπεια τη μάχη για την εμπέδωση από την κοινωνία ότι η επιχειρηματικότητα είναι η μόνη οδός προς την ευμάρεια της χώρας. Θα το πω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Νέα Δημοκρατία = νέες δουλειές. Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «πρακτικές προνομιακών σχέσεων μέρους της επιχειρηματικής ελίτ με το πολιτικό σύστημα ανήκουν στο παρελθόν» και τόνισε απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες:Είναι κρίσιμο μέσα από την αυτορρύθμιση των κλάδων σας να προστατέψετε τον καταναλωτή αλλά και να θωρακίσετε τη φήμη των προϊόντων σας. Είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζομένων – επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό. Να επιδείξετε αυξημένη κοινωνική ευθύνη. Η φιλανθρωπία δεν είναι απλά μια συμβατική υποχρέωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού καθωσπρεπισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «από την αρχή του 2016 έχουμε ρεκόρ λουκέτων για ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΜΗ. Μόλις στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου που εφαρμόστηκε ο αυξημένος ΦΠΑ, η κατανάλωση βενζίνης υποχώρησε κατά 17% & του πετρελαίου κατά 8%» και πρόσθεσε «Το έχουμε πει τόσες φορές. Οι υπερβολικοί φόροι φέρνουν ύφεση, μείωση της κατανάλωσης, αυξημένη φοροδιαφυγή».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση αρέσκεται να μιλάει για την επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους και κρατικίστικες προσεγγίσεις του προηγούμενου αιώνα. Στην ομιλία του για ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά στον ιδιωτικό τομέα. Δεν άρθρωσε τη λέξη «επιχείρηση»», ενώ εκτίμησε πως «είναι εφικτό η Ελλάδα να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% ετησίως. Αλλά όχι σίγουρα όχι με την σημερινή Κυβέρνηση».

«Πρέπει να επιδιώξουμε συστηματικά τη «βιομηχανική αναγέννηση» της Ελλάδας», είπε και σημείωσε πως «η Ελλάδα μπορεί να μεταβεί από το σημερινό μοντέλο διανομής φτώχειας στο αυριανό μοντέλο παραγωγής πλούτου. Οι καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν από μόνες τους. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι γι’ αυτές».

Related Posts

%d bloggers like this: