Βοήθεια σε προσφυγόπουλα από Lego και Sesame Street

Ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο δημιούργησε η γνωστή εταιρία παιχνιδιών Lego, δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια στην μη κυβερνητική οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά “Sesame Street” (Σ.τ.Σ: Η σειρά στα ελληνικά προβλήθηκε ως “Σουσάμι Άνοιξε”) για να βοηθήσει στην διανομή εκπαιδευτικών παιχνιδιών σε προσφυγόπουλα από τη Συρία ή από την μειονότητα των Ροχίνγκια (που ζουν κυρίως στην πολιτεία Ρακίν της Μιανμάρ).

Τα παιδιά θα λάβουν βιβλία με παραμύθια, παιχνίδια, βίντεο και παζλ με τις δημοφιλείς μαριονέτες από το Sesame Street, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Lego.

“Παρέχοντας στα παιδιά, που ζουν μέσα σε κρίση, γνώση που βασίζεται στο παιχνίδι μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να περιοριστούν οι βλαβερές και μακροχρόνιες επιπτώσεις του εκτοπισμού και του τραύματος”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Τζον Γκούντγουιν.

Το Ιδρυμα Lego έχει μερίδιο 25% στην δανέζικη εταιρία κατασκευής παιχνιδιών και ιδρύθηκε από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της εταιρίας.

Το Ιδρυμα Sesame θα συνεργαστεί με οργανισμούς όπως η εδρεύουσα στο Μπανγκλαντές BRAC –η μεγαλύτερη παγκοσμίως μκο αναπτυξιακή οργάνωση– για να προσεγγίσει παιδιά που έχουν πληγεί από τις κρίσεις στην Συρία και στις κοινότητες των Ροχίνγκια.

AΠΕ – ΜΠΕ

%d bloggers like this: