Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 10 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας στο Κάϊρο, ανέφερε το Sky News, επικαλλούμενο πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε στη Νεκρόπολη της Γκίζας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας το λεωφορείο μετέφερε τουρίστες από χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Αιγύπτου δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις για το συμβάν, ωστόσο το Sky News Arabia, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Μάλιστα, το ίδιο μέσο συνεχίζει λέγοντας πως τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σημαντικές τοποθεσίες στο Κάιρο και στις επαρχίες μπροστά από εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

Δύο Βιετναμέζοι τουρίστες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 ακόμη τραυματίστηκαν από έκρηξη που έπληξε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας στο Κάιρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και δύο Κινέζοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για αυτοσχέδιο μηχανισμό που εξεράγη κοντά στο τουριστικό λεωφορείο.

%d bloggers like this: